BTC te koop voor $7.938, bitcoin steeds dichter bij mijlpaal

Bitcoin kost op moment van schrijven $7.938. Dan is 0,92% lager dan gisteren rond dezelfde tijd. Het volume en de dominantie lopen beide langzaam terug naar respectievelijk $12,7 miljard en 64,97%.

Vrijdagochtend schoot de koers ineens met meer dan $100 dollar omlaag, waardoor we weer onder de psychologische grens van $8.000 zitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees de analyse van huisanalist Martijn, waarin hij meerdere support en resistance levels onder elkaar heeft gezet.

NebraskanGooner is nog steeds licht bullish. De test van de $7.400 is volgens hem cruciaal om in een uptrend te komen. Het kan volgens hem ook heel goed dat BTC de rest van dit kalenderjaar in de huidige range blijft, om vervolgens naar de $10.000 te stijgen.

Scott Melker zet zijn stop loss iets hoger, namelijk op op $7.800. Zolang dit niveau niet gebroken wordt, ziet hij een hele mooie mogelijkheid om lekker te gaan scalp traden. Hiervoor heeft hij in zijn onderstaande tweet verschillende levels aangekaart.

Bitcoin halving

SLVBTC deelt op Reddit een interessante visie. De halving zorgde er voor dat BTC schaarser en schaarser werd. In 2012 kwam er iedere week ineens $300 duizend minder aan waarde in de markt en in 2016 was dat al $8 miljoen per week.

Volgend jaar, als we de derde halving zullen meemaken, ligt dit getal op $63 miljoen. Dit is gebaseerd op de huidige marktwaarde van BTC. Wat zal deze schaarste met de markt doen?

?s=19

Bitcoin versus obligaties

De economische malaise wijst iedere keer naar Bitcoin als oplossing. Zo doet ook een van de twee Winklevossjes. Hij tweet dat er totaal voor $17 biljoen in obligaties met negatieve rentes zit.

Waar komt dit ‘extra’ geld vandaan? Voor Cameron Winklevoss is het in ieder geval dé reden om Bitcoin te hebben. Van Bitcoin kunnen we immers verantwoorden waar dit geld vandaan komt.

Netwerk behaalt mijlpaal

Nog even terug naar het bitcoin netwerk. Vandaag zal de 18 miljoenste BTC vrijgegeven worden aan een gelukkige miner. Bitcoin Charts deelt op twitter dat de komende vier jaar de helft van de overige 3 miljoen vrijgegeven wordt. De laatste beetjes zullen in totaal nog 120 jaar in beslag nemen.

Op buybitcoinworldwide kun je live kijken of de 18 miljoenste BTC al is weggegeven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate