Bitcoin (BTC) Update: Koers in het groen, stijging naar $10.300 op komst?

Is de saaie markt ten einde? Na zijwaarts bewegen van de afgelopen zeven dagen komt er eindelijk weer wat volume op de markt. Stijgt de Bitcoin (BTC) koers vanaf hier verder of daalt Bitcoin alsnog op de langere termijn? Cryptotargets bespreekt het in deze markt update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

We beginnen vandaag met het bespreken van de 1-uursgrafiek. Dit omdat Bitcoin zich op het moment van schrijven in een mooie up-trend bevindt.

Na bijna een week lang te hebben bewogen in de falling wedge, is Bitcoin daar opwaarts uit uitgebroken. Op de koers zien we dat de Bitcoin prijs toch met redelijk weinig volume uit dit patroon wist te breken.

Na een retest op de voormalige weerstandslijn heeft de prijs support gevonden en vanaf hier een mooie pump gemaakt.

We willen natuurlijk weten waar Bitcoin een terugval krijgt zodat we opnieuw kunnen instappen. Daarom kijken wij naar het eerst volgende weerstandslevel.

Deze ligt op $9.570 (horizontale rode lijn). Met meerdere groene volume spikes in de rug is het erg waarschijnlijk dat Bitcoin deze stijging nog even doorzet, maar op de korte termijn een terugval krijgt op $9.570.

Breekt Bitcoin op korte termijn wel de weerstand op $9.570? Dan kijken we naar een wat grotere time-frame zodat we ook hiervoor targets hebben klaarliggen.

Bitcoin (BTC) Update: Koers in het groen, stijging naar $10.300 op komst?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien we dat de Bitcoin koers na een fake-out terug is gekomen in het ascending triangle patroon (support aan de bovenkant en HL’s aan de onderkant) om de GAP op $9.500 te vullen.

Hierna heeft het weer een support gehad aan de onderkant van dit patroon (weer een HL, higher low) waarna we dus nu de week in het groen zijn begonnen.

Wat we vaak zien vanaf een vergelijkbaar level als dit, is dat de koers op twee verschillende manieren verder beweegt.

Scenario 1

Zodra er nog meer volume op de Bitcoin koers komt kunnen we een stijging door verwachten richting de bovenkant van het patroon waarin Bitcoin beweegt op circa $9.900.

Vervolgens kunnen we wederom een retest verwachten richting de omhoog lopende support lijn aan de onderkant van het patroon (witte lijn, HL).

Dit scenario zal er komen uit te zien als volgt: eerste groene pijl gevolgd door bovenste rode pijl. Gerekend vanaf de komende weerstand op korte termijn op $9.570.

Scenario 2

Bitcoin komt in gevecht met de weerstand op $9.570 waar tijdens de short-sellers hun Bitcoin zullen verkopen.

We komen in dit geval eerst terug naar de witte supportlijn alvorens zij weer inkopen en dit een pump veroorzaakt naar de bovenkant van dit patroon. (onderste rode pijl gevolgd door tweede groene pijl)

In dit scenario zullen we de komende week weer vooral zijwaarts bewegen en is het interessanter om even Bitcoin te laten voor wat het is.

Bitcoin (BTC) Update: Koers in het groen, stijging naar $10.300 op komst?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Ook op de langere termijn ziet Bitcoin er nog erg bullish uit. Wel heeft de koers een 3-daagse close gemaakt onder de 50-MA indicator maar dat wordt om het moment van schrijven alweer goed gemaakt door de huidige stijging.

Toch voor de zekerheid kunnen we wachten op een dagelijkse close boven de 50-MA.

Maar zolang de koers op langere termijn HL’s (higher lows) blijft maken blijven wij ook bullish zijn op Bitcoin.

Bitcoin (BTC) Update: Koers in het groen, stijging naar $10.300 op komst?

‘Lange termijn bullish’

Op de langere termijn blijft Bitcoin er bullish uit zien. Buiten het patroon ligt er nog steeds een grote weerstand op $10.450 en een grote support op $8.200.

$9.570 is een weerstandslevel op korte termijn om in de gaten te houden alvorens je korte termijn short of long posities wilt inslaan.

Ben je een HODLER? Dan heb je niks te vrezen en ziet het er dus nog steeds bullish uit mits we in de ascending triangle blijven, boven $9.000.

CryptoTargets

Wil je ook winstgevend korte termijn handelen? Kopieer dan exact dezelfde signalen als die van de ervaren cryptotraders.

Leer tegelijkertijd alle kneepjes uit het vak met onze beginnersinstructies/video’s en de één op één trading mentor.

Probeer het zeven dagen gratis en vrijblijvend uit. Daarna is slechts €39 per maand. Kijk voor meer informatie op de website van CryptoTargets of het Telegram kanaal.