Bitcoin (BTC) Update: breekt koers door de weerstand bij $9.300?

De Bitcoin (BTC) koers is de afgelopen weken en zelfs maanden vrij saai geweest. We zien relatief kleine bewegingen en vooral heel veel ‘zijwaartse prijsactie’, zoals dat zo mooi heet.

Wat ons betreft is het tijd voor wat actie en het lijkt erop dat dat er op de korte termijn aan zit te komen. Daarom schrijven wij vandaag weer een uitgebreide koersupdate over Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees de Update van CryptoCoinTalk.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek hikken we momenteel tegen weerstand aan. Deze weerstand ligt bij $10.060, een belangrijke horizontale weerstand.

Op datzelfde prijsniveau loopt ook een trendlijn, die ook als weerstand fungeert. Dit prijsgebied is dus zeer interessant om in de gaten te houden.

Verder hebben we op de weekgrafiek niet echt een significante beweging gezien. Dat is ook niet gek aangezien we nog altijd tussen de $10.067 en de $8.541 bewegen.

Concluderend, zo lang we daar op het hoge tijdsframe tussen blijven bewegen heeft de trend nog geen duidelijke richting gekozen.

Bitcoin (BTC) Update: breekt koers door de weerstand bij $9.300?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als we iets verder inzoomen richting de daggrafiek zien we dat we op het hoge tijdsframe nog altijd bullish zijn.

De prijs beweegt zoals gezegd nog altijd binnen de range, maar ook boven de 100 en 200 Moving Average én de belangrijke steun op $7.728-$7.990.

We hebben recentelijk het midden van de range gebroken. Deze ligt op $9.300. De kans is groot dat we nu dus een verdere daling gaan zien richting de $8.500-$8.600, waar tevens ook de 100 en 200 Moving Average zit.

De kans is groot dat als we dat prijsgebied op gaan zoeken dat we van daaruit weer een verdere stijging omhoog gaan zien.

Bitcoin (BTC) Update: breekt koers door de weerstand bij $9.300?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zijn we wederom terechtgekomen in een range. We hebben daar een uitbraak van gezien, maar hebben gefaald om erboven te blijven. De range high zit op $9.500, de range low op $9.040 en het midden van de range ligt op $9.300.

In onze vorige update spraken we over de steun die we hadden van het midden van de range, maar dat de kans groot was dat we die gingen breken.

Dat is dus ook gebeurd en we hebben vervolgens een beweging gemaakt richting de bodem van de range op $9.040. Vervolgens hebben we een ‘deviation’ van de range gemaakt, oftewel een soort fake-out en daarna dus weer de range teruggeclaimd.

Op basis van die theorie kunnen we nu dus verwachten dat Bitcoin een beweging gaat maken richting het midden van de range op $9.300.

Niet alleen is de $9.300 het midden van de lokale range, ook het midden van de range op het hoge tijdsframe ligt precies op datzelfde punt. Dit is dus een vrij cruciaal punt en fungeert nu dus als resistance.

De kans is groot dat als de prijs daar komt we een diepere retracement gaan zien richting de bodem van de hoge tijdsframe range op $8.500-$8.600.

Bitcoin (BTC) Update: breekt koers door de weerstand bij $9.300?

Kortom, op dit moment kijken naar short opportunities heeft de grootste kans van slagen. Bij de $9.300 dollar zou je naar een short instapmoment kunnen gaan zoeken.

Op dit moment is het pas verstandig om long te gaan wanneer we de range high op de 4-uursgrafiek breken op $9.500, voor een mogelijke stijging tot aan het $9.900 gebied.

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, set-ups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan op de link om ons Telegram kanaal te joinen of ons Twitter-kanaal te volgen!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Brian Russ: “Ethereum kan nog 17x over de kop”

De ethereum koers is de afgelopen maanden explosief gestegen en klokt op het moment van...

Nieuws
Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Blackrock crypto etf Nieuws
Willy Woo: “Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025”

De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Lees meer