Bitcoin in de verkoop: België veilt vandaag €110.000 aan BTC

De overheid in België gaat vandaag €110.000 aan bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies verkopen. Ze doen dat via een in Ierland gevestigd veilinghuis.

Wilsons Auctions kondigde begin maart een online veiling aan van deze in beslag genomen cryptovaluta. Dit zal gebeuren “zonder reserve”, wat inhoudt dat er geen minimumprijs zal zijn voor het winnende bod.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De veiling start vandaag dinsdag 24 maart om 13.00 uur Nederlandse tijd.

Geïnteresseerden kunnen nog registreren. Echter, deelnemers die nu nog registeren lopen kans om de veiling te missen, zo waarschuwt Wilsons alvast.

Bitcoin (BTC) veiling

Het gaat over drie cryptocurrencies: bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en bitcoin gold (BTG). De verkoop van deze cryptovaluta gaat in kleinere hoeveelheden. De voorraad Bitcoin is bijvoorbeeld opgedeeld in stukjes van in 0,25 tot 1 BTC.

Het kopen van cryptocurrencies via beurzen kan “risicovol en ontmoedigend proces” zijn, volgens Mark Woods. Hij is de asset recovery executive bij Wilsons Auctions.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We bieden gedurende het hele proces hulp aan, wat betekent dat zowel nieuwkomers in de wereld van cryptocurrencies als ervaren beleggers kunnen deelnemen.”[/penci_blockquote]

Dit is niet de eerste keer dat Wilsons cryptocurrencies in de verkoop doet. Afgelopen september hielpen ze al bij de verkoop van £300.000 (~ $395.000) aan BTC. Destijds deed men dat in opdracht van de Britse politie.

Inbeslagname

In maart 2019 beheerde Wilsons ook al eens een veiling van 315 in beslag genomen bitcoin. Op dat moment had het een waarde van ~$725.000.

Vorige maand heeft de Amerikaanse Marshals Service ook al meer dan 4.000 bitcoin (op dat moment $39 miljoen) geveild aan twee winnende bieders. De veiling bestond uit grotere batches van 2500, 1000, 500 en 40,55 BTC.

Bij dit bedrag valt de ‘Belgische veiling’ in het niets. Begin februari gingen er ook geruchten de rondte dat de verkoop van de BTC van de Amerikaanse politie de oorzaak was van een dump van de prijs. Hiervoor hoeven we bij de Belgische verkoop niet bang te zijn.

Kom ook eens gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over het nieuws!

Join het nieuwskanaal om alle nieuwtjes direct tot je te kunnen nemen.

Bron: TheBlock

Lees meer over:
BelgieBitcoin nieuwsBTC