Bitcoin betalingen binnenkort geaccepteerd in 20.000 winkels in Venezuela

Door een samenwerking tussen crypto startup Cryptobuyer en een betalingsbedrijf Megasoft kunnen Venezolanen nu op een nieuwe manier hun Bitcoin uitgeven.

Laatstgenoemde partij gaat aan 20.000 winkeliers uit het land een point-of-sale applicatie uitrollen waarbij mensen met cryptocurrencies kunnen betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in Venezuela

Wie Venezuela zegt, zegt Bitcoin. Het Latijns-Amerikaanse land wordt heel vaak in verband gebracht met cryptovaluta. Als het niet is wegens de hyperinflatie waaraan de bolivar onderhevig is, dan is het wel door president Maduro die het over ‘zijn’ Petro dollar heeft.

Nu kunnen de winkeliers uit Venezuela ook gebruik maken van de optie om cryptovaluta te accepteren. Ze gebruiken hiervoor het Merchant Server platform van Megasoft. Decrypt meldt dat het gaat om Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin, Binance Coin, Tether, DAI en XPT (de token van Cryptobuyer).

Naar verwachting gaat het project live in juni.

Onder de retailers die van de deal profiteren zitten enkele grote namen. De bekendste namen zijn het supermarktketen Central Madeirense, het apotheeknetwerk Farmatodo en een aantal winkels voor hardware en auto onderdelen.

Crypto betalingen

Zodra de lock down is opgeheven, kunnen deze grote ketens dus bitcoin betalingen accepteren. Het is niet bekend of deze cryptocurrencies direct omgezet worden naar de lokale valuta.

Binnenkort zal het scala aan opties voor de Venezolaanse cryptogebruikers aanzienlijk groter worden. Cryptobuyer werkt namelijk ook samen met Traki, de grootste winkelketen van het land.

Een dergelijk systeem is overigens geen garantie voor succes en massa adoptie. Eerdere implementaties van een point-of-sale applicatie hebben in het Zuid Amerikaanse land nog niet tot een groot aantal transacties geleid.

Wellicht helpt Traki hier wel bij als belangrijke volgende stap in de massa adoptie. In maart dit jaar sloot Cryptobuyer ook al een deal met Burger King en een toonaangevend hotelketen Tamaco.

Neem ook eens een kijkje in onze Telegram chat om op de hoogte te blijven over alle nieuwtjes.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC