Bitcoin (BTC) handelsvolume steeg 61% in kwartaal één van 2020

Het handelsvolume in bitcoin (BTC) is in kwartaal één van 2020 met 61% gegroeid ten opzichte van de laatste drie maanden van 2019. Dat blijkt uit een inventarisatie van The Block onder 22 crypto exchanges.

Bitcoin (BTC) handelsvolume

Het mag geen verrassing heten dat het totale volume over de afgelopen drie maanden significant hoog ligt. Zo was er in de nacht van donderdag 12 maart op vrijdag 13 maart sprake van een flashcrash. Een prijsdaling van ruim 50% met een dip naar $3.850, één van de grootste dalingen uit de historie van BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het totale handelsvolume in kwartaal één van 2020 was 154 miljard dollar omgerekend 142,5 miljard euro. In kwartaal vier van 2019 lag dit cijfer op 96 miljard dollar, omgerekend 89 miljard euro.

Maar kijken we naar de prijs, dan lag deze in het afgelopen kwartaal gemiddeld slechts 4% hoger in vergelijking met kwartaal vier van 2019. Dit jaar opende ook met een koers van $7.195 en daar handelen we momenteel nog onder.

Bitcoin (BTC) handelsvolume steeg 61% in kwartaal één van 2020

Transactiewaarde

Het volume lag dan wel 61% hoger, de totale waarde dat op het bitcoin netwerk werd uitgewisseld, lag 11% hoger in vergelijking met kwartaal vier van 2019. Met andere woorden: het aantal transacties is harder gegroeid dan de waarde die deze transacties vertegenwoordigde.

Uiteindelijk is er 178 miljard dollar over het bitcoin netwerk verstuurd, gemiddeld bijna 2 miljard dollar per dag. Dit zijn grotendeels handelstransacties. Betalen met bitcoin staat nagenoeg nog in de kinderschoenen.

‘Maart recordmaand’

Uit een ander onderzoek, uitgevoerd door marktvorser Cryptocompare blijkt dat maart een recordmaand was voor beurzen en brokers.

Op de veelbesproken donderdag 12 maart bereikten cryptobeurzen gezamenlijk een recordvolume van $75.9 miljard. De grootste beurzen als Binance en BitMEX namen $21.6 miljard (28.5%) voor hun rekening.

Beurzen verdienen vooral geld wanneer er veel transacties plaatsvinden, men vraagt transactiekosten en ook een deel van de bitcoin die worden opgenomen blijven bij de beurzen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...