Cuba heeft een Bitcoin wallet voor e-commerce op het land

Cuba heeft een Bitcoin wallet voor e-commerce op het land

Bitcoin (BTC) krijgt overal op de wereld steeds meer voet aan de grond. Ook in het Latijns-Amerikaanse land Cuba raakt de bevolking meer bekend met de cryptomunt.

Het is een beetje overdreven om te zeggen dat het hele land 'aan de crypto' zit, maar het enthousiasme voor de cryptovaluta neemt toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in Cuba

Ondernemers en ontwikkelaars merken dit ook op. Het idee dat er behoefte is aan een betere toegang tot dit nieuwe financiële systeem, is bij lokale ondernemers steeds duidelijker.

Een van deze crypto ondernemers is Mario Mazzola. Hij is van origine een Italiaan, maar hij leeft al geruime tijd in Cuba. De techontwikkelaar richt zich op het creëren van op crypto gebaseerde producten voor de nog jonge e-commerce-industrie van het eiland.

Vorige week presenteerde Mazzola zijn nieuwe product, de QBita. Dit is een bitcoin wallet die speciaal is ontwikkeld voor de Cubanen.

"Waar het op neerkomt is dat iedereen met een website QBita kan integreren als een gateway voor BTC betalingen in hun e-commerce" vertelt Mazzola aan Decrypt.

Het enige dat online verkopers moeten doen, is "het kopiëren en plakken van de door QBita gegenereerde code". Volgens de officiële Facebook-pagina van de bitcoin wallet duurt dit proces slechts vijf minuten.

Gateway voor BTC betalingen

Mazzola vertelt dat de Qbita problemen moet oplossen die de Cubanen ondervonden als ze toegang wilden krijgen diensten en producten die met cryptovaluta werkten.

De meeste wallets en payment services waren te complex, kostten te veel data of hadden een VPN nodig om te kunnen werken. Het gebrek aan een duidelijke Spaanse interface was ook een probleem. Hij geeft aan dat de QBita app dit allemaal oplost.

In feite werkt de app als volgt. Het platform genereert dynamische adressen die veranderen bij elke transactie. Het gebruikt de blockchain van Bitcoin voor het bevestigen van betalingen.

Zodra deze een betaling detecteert, stuurt het een e-mail naar de gebruiker. Deze email geeft een melding waarmee de verkoper de betaling kan verwerken zonder tussenkomst van derde partijen.

In theorie zou hetzelfde platform kunnen worden gebruikt om andere diensten te automatiseren. Je kunt zonder derde partijen apps of video's downloaden, e-mails verzenden, investeringen bijwerken.

De app is op dit moment alleen beschikbaar in de Google Play Store.

Lees meer over:
Bitcoin BTC app

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties