Deze webshop 3.0 draait volledig op het Bitcoin Lightning Netwerk

Deze webshop 3.0 draait volledig op het Bitcoin Lightning Netwerk

Een webshop op het Lightning Network van bitcoin? De Nederlandse ontwikkelaar Joost Jager heeft een nieuwe manier gedeeld hoe je het Lightning Network kunt gebruiken.

Hij heeft namelijk een webshop ontwikkeld waarbij de communicatie tussen klant en verkoper via het peer-to-peer netwerk gaat. Bitcoin gaat daarmee verder dan enkel fungeren als betalingslaag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Lightning Network

De webshop heet tlvshop.com, wat betekent dat het gebruik maakt van 'tlv records'. Dit staat voor type-length-value, wat een encoding scheme is dat je kunt gebruiken als 'optional information element' in een bepaald protocol.

Dat protocol is in dit geval dus het Lightning Netwerk, een onderlaag die bovenop Bitcoin is gebouwd. Hiermee kun je razendsnel en goedkoop satoshi's (kleine beetjes BTC, red.) naar elkaar toe sturen. Maar het houd dus niet op bij een 'simpele' betaling

Als je niet helemaal bekend bent met het LN is het aan te raden de analogie van de kralenketting en de barrekening eens terug te lezen.

Joost Jager is ontwikkelaar bij Lightning Labs. Eerder vorig jaar publiceerde hij al een chat met de naam Whatsat. Het is een manier om tekstberichten te verzenden via het Lighting Network. Luister hier de podcast die we met hem hadden over deze nieuwe technologie.

Bitcoin webshop via Lightning

Zijn chatdienst is nu dus uitgebreid naar een webshop. En dit is geen gewone webshop. Er is geen browser, het heeft geen winkelwagen, geen betaalpagina en je hebt ook geen creditcard nodig. Maar wat is het dan wel? Het is een '100% pure Lightning-shop'.

'Pure Lightning' betekent dat de enige communicatie tussen koper en ons een Lightning-betaling is. Sinds de introductie van custom tlv-records is het mogelijk om willekeurige gegevens aan een betaling toe te voegen.

En deze nieuwe functionaliteit kun je gebruiken om een afleveradres en andere persoonsgegevens aan de betaling toe te voegen.

Gebruikers van LND kunnen stickers bestellen, betalen en laten bezorgen met slechts een enkele lncli command. Voor een gemiddelde Nederlander klinkt dit misschien heel moeilijk, maar de techniek laat zien dat het werkt. Er staat een lncli command line generator op de website die jij zelf kunt testen via de website!

Op dit moment is het aanbod overigens nog heel beperkt. Je kunt er alleen nog maar RUN LND stickers bestellen.

Word jij enthousiast van dit nieuws? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat en praat hierover door met een groep van bijna 2.000 Bitcoin vrienden!

Hup Bitcoin podcast met Joost Jager terugluisteren?

Spotify

Lees meer over:
Bitcoin BTC lightning betalen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties