4 leuke statistieken over Bitcoin die je echt moet weten

De actuele prijs voor één Bitcoin [BTC] is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen. De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Neem gezellig een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over al het nieuws!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Vandaag de dag

Nog nooit eerder stond Bitcoin op de 8e van november zo hoog als vandaag. Dat gegeven deelt BitcoinCharts op twitter. Zowel in 2017 als 2018 kon de prijs van BTC niet tippen aan die van dit jaar.

De ATH van bitcoin is behaald op 17 december 2017. Als we dit jaar in december nog steeds een soortgelijk patroon willen zien, moet Bitcoin snel in een bullrun komen. Destijds steeg de koers binnen enkele maanden naar ongekende hoogten.

2. Bullrun Bitcoin incoming?

Als je bovenstaande tweet bekijkt, zie je weinig van de cycles van Bitcoin. Die zijn er natuurlijk overduidelijk wel geweest. De markt heeft te maken met bullruns en er zijn tijden van bearish sentiment. Maar hoe kun je hier als trader op inspelen?

BitcoinEconomics.io deelt op twitter een grafiek waarin je dit kunt aflezen. Hierin is de prijs van BTC afgezet tegenover het aantal dagen dat het zich in een bepaalde range bevond.

In de bullruns die er zijn geweest, was BTC telkens maar enkele weken in de ‘hogere sferen’. Zo is de koers bijvoorbeeld maar 25 dagen tussen de $17.000 en $18.000 geweest. Het is volgens @BitcoinEcon aannemelijk dat we weer terug gaan naar deze range.

3. Exchanges en volumes

In 2014 was Poloniex een van de grootste cryptobeurzen uit de markt. Inmiddels is het momentum voor de exchanges helemaal weg en moet het de koppositie over laten aan andere partijen.

James Todaro deelt op twitter een plaatje waarin het aandeel van alle munten te zien is ten opzichte van elkaars handelsvolume. Bitcoin is duidelijk de grootste, maar ook Ripple en Ethereum zorgen voor een aanzienlijk volume.

Het totale volume van Bittrex is vooral afkomstig van altcoins. Bij Ethfinex zijn er vooral veel coins zonder liquiditeit. Zie hieronder het totale overzichtje.

4. Bitcoin mining

CoinMetrics deelt een grafiek waarin de interblock time van Bitcoin te zien is. Het gaat om de tijd tussen de blocks die de miners genereren.

Deze tijd is (deels) afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die de miners ondervinden. Deze ratio is op zijn beurt weer afgestemd op de hoeveelheid miners die er mee doen aan het netwerk.

Iedere 2016 blocks past de moeilijkheidsgraad zich automatisch aan, waardoor de block time gemiddeld gezien rond de 10 minuten blijft.

Het ziet er uit dat de moeilijkheidsgraad voor het eerst sinds juli weer gaat afnemen. De afgelopen blocks duurden namelijk allemaal net wat langer dan 10 minuten.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  bitcoin bullish Nieuws
  “Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

  De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

  Ethereum koers verwachting Nieuws
  ETH Naar $3,3k, Start Altcoin Season en Gaat Ethereum Stijgen?

  De koers van Ethereum is onlangs gestegen boven de $3,3k. Crypto analist Crypto Capital Venture...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  DOGE & BONK Bullish, Leidt Breakout Nieuwe Crypto Meme Rally In?

  De markt van meme coins is sterk gegroeid in populariteit, dit is onder andere te...

  Lees meer