4 leuke statistieken over Bitcoin die je echt moet weten
De actuele prijs voor één Bitcoin [BTC] is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen. De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.
Neem gezellig een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over al het nieuws!
1. Vandaag de dag
Nog nooit eerder stond Bitcoin op de 8e van november zo hoog als vandaag. Dat gegeven deelt BitcoinCharts op twitter. Zowel in 2017 als 2018 kon de prijs van BTC niet tippen aan die van dit jaar.
De ATH van bitcoin is behaald op 17 december 2017. Als we dit jaar in december nog steeds een soortgelijk patroon willen zien, moet Bitcoin snel in een bullrun komen. Destijds steeg de koers binnen enkele maanden naar ongekende hoogten.
On this date pic.twitter.com/87qNhMSr1P
2. Bullrun Bitcoin incoming?
Als je bovenstaande tweet bekijkt, zie je weinig van de cycles van Bitcoin. Die zijn er natuurlijk overduidelijk wel geweest. De markt heeft te maken met bullruns en er zijn tijden van bearish sentiment. Maar hoe kun je hier als trader op inspelen?
BitcoinEconomics.io deelt op twitter een grafiek waarin je dit kunt aflezen. Hierin is de prijs van BTC afgezet tegenover het aantal dagen dat het zich in een bepaalde range bevond.
In de bullruns die er zijn geweest, was BTC telkens maar enkele weken in de ‘hogere sferen’. Zo is de koers bijvoorbeeld maar 25 dagen tussen de $17.000 en $18.000 geweest. Het is volgens @BitcoinEcon aannemelijk dat we weer terug gaan naar deze range.
Good news for people trying to time the Bitcoin cycle: BTC revisited all price ranges after 221-1327 days, except for the first 2 years, early 2013 and 76 days mid 2017.
In average Bitcoin revisits the same price range after 688 days. Only 441 days with skipped ranges included. pic.twitter.com/wy8IXzbKNf
3. Exchanges en volumes
In 2014 was Poloniex een van de grootste cryptobeurzen uit de markt. Inmiddels is het momentum voor de exchanges helemaal weg en moet het de koppositie over laten aan andere partijen.
James Todaro deelt op twitter een plaatje waarin het aandeel van alle munten te zien is ten opzichte van elkaars handelsvolume. Bitcoin is duidelijk de grootste, maar ook Ripple en Ethereum zorgen voor een aanzienlijk volume.
Het totale volume van Bittrex is vooral afkomstig van altcoins. Bij Ethfinex zijn er vooral veel coins zonder liquiditeit. Zie hieronder het totale overzichtje.
State of Cryptocurrency Exchanges pic.twitter.com/qzM4skk3WN
4. Bitcoin mining
CoinMetrics deelt een grafiek waarin de interblock time van Bitcoin te zien is. Het gaat om de tijd tussen de blocks die de miners genereren.
Deze tijd is (deels) afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die de miners ondervinden. Deze ratio is op zijn beurt weer afgestemd op de hoeveelheid miners die er mee doen aan het netwerk.
Iedere 2016 blocks past de moeilijkheidsgraad zich automatisch aan, waardoor de block time gemiddeld gezien rond de 10 minuten blijft.
Het ziet er uit dat de moeilijkheidsgraad voor het eerst sinds juli weer gaat afnemen. De afgelopen blocks duurden namelijk allemaal net wat langer dan 10 minuten.
The Bitcoin difficulty adjustment is ~5hrs away. Seeing the average block time hover above 10 minutes for most of last week we can expect to see the first difficulty drop since July, breaking a streak of 7 constructive increases pic.twitter.com/7V09BPW6el