Beleggen in Bitcoin (BTC) wordt makkelijker voor vermogende Amerikanen

De Securities and Exchange Commusion (SEC) opent de deur naar de gereguleerde Bitcoin markt voor een groep nieuwe investeerders.

De Amerikaanse toezichthouder van de effectenbeurzen kondigt namelijk een wijziging aan van de effectenwet. Ze gaan de definitie van “geaccrediteerde en institutionele belegger” oprekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaanse overheidsinstantie wil de kennis en expertise van individuen erkennen, om op basis daarvan vrij deel te nemen aan de financiële markten. Kortom: er worden een aantal grenzen weggehaald.

Geaccrediteerde beleggers

Deze nieuwe definitie moet het mogelijk maken dat “gekwalificeerde en goed geïnformeerde” individuen ook het stempeltje ‘geaccrediteerd’ kunnen krijgen.

Tot nu toe moest er nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moest de investeerder een netto vermogen van $1 miljoen (exclusief huisvesting) hebben, óf een inkomen van gemiddeld $200.000 in de afgelopen twee jaar.

De wijziging van de definitie zorgt er dus voor dat er een grotere groep geaccrediteerde investeerders komt. En dat opent voor deze groep de deur naar gereguleerde Bitcoin markt.

Bitcoin kan daardoor makkelijker worden gebruikt als diversificatie van beleggingsportfolio van deze vermogende partijen.

En dat is een belangrijke stap. Om deze gereguleerde markt te kunnen betreden, moest je namelijk geaccrediteerd zijn, alvorens je bijvoorbeeld bij Bakkt of de Grayscale Trust kunt beginnen.

Blootstelling aan Bitcoin

Voorzitter van de SEC, Jay Clayton, zegt hier het volgende over:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Voor de eerste keer is het voor individuen toegestaan om deel te nemen aan onze private kapitaalmarkten. En dan niet alleen op basis van hun inkomen of netto vermogen, maar ook op basis van financiële kennis en ervaring. Ik ben ook blij dat we de lijst van entiteiten hebben uitgebreid en bijgewerkt.”[/penci_blockquote]

Deze Jay Clayton zal overigens binnenkort aftreden als voorzitter van de SEC, omdat hij door president Donald Trump is aangedragen als nieuwe procureur voor het zuidelijke district van New York.

De wisseling van de macht werd in de Bitcoin community met een glimlach ontvangen, Clayton staat niet bepaald bekend staat als pro-Bitcoin. Collega ‘Crypto Mom’ Heister Peirce is dat wel. En zij is recent aangewezen voor een tweede termijn als commissaris. Zitten er Bitcoin-vriendelijke tijden aan te komen?

Oprekken van regels

De accreditatie zal worden verleend aan personen die financiële examens afleggen met betrekking tot Series 7, Series 82 en Series 65. De commissie staat nu ook toe dat entiteiten met buitenlandse roots in aanmerking komen voor deze regeling.

Met het nieuwe voorstel kunnen ook “naamloze vennootschappen met $5 miljoen aan activa” zich aanmelden als geaccrediteerde investeerder.

Met de nieuwe criteria zal de adoptie van Bitcoin onder gereguleerde bitcoinproducten kunnen toenemen. De nieuwe regeling zal in de komende 60 dagen (vanaf vandaag) van kracht gaan.

Er zijn nu meer mensen die het voorbeeld van bijvoorbeeld MicroStrategy kunnen volgen. Het bedrijf stopte eerder deze maan $250 miljoen in bitcoin om zichzelf te beschermen tegen inflatie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCSEC

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  wat is ripple Nieuws
  Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

  Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

  Wat is Solana Nieuws
  SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

  Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

  Bitcoin bearish Nieuws
  Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

  Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

  Lees meer