'Bitcoin (BTC) wordt meest verhandeld in dollars, euro in top 5'

'Bitcoin (BTC) wordt meest verhandeld in dollars, euro in top 5'

Welke traditionele valuta zijn het populairst op het gebied van de handel in bitcoin (BTC) en andere cryptomunten? De cijfers van Coinhills tonen een aantal opmerkelijke statistieken.

Dollar is leading

Het is niet verrassend dat de Amerikaanse dollar (USD) volgens de statistieken van Coinhills de best verhandelde fiat-valuta is. Met 73% van de 702,341 in de afgelopen 24 uur is de wereldmunt de overduidelijke winnaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit wil niet zeggen dat Amerika noodzakelijkerwijs het topland is, omdat veel internationale beurzen handelsparen in USD aanbieden. Bankrekeningen in USD zijn ook over de hele wereld populair, omdat het momenteel de dominante valuta in de wereld is.

'Bitcoin (BTC) wordt meest verhandeld in dollars, euro in top 5'

Japan op twee

De tweede meest populaire fiatvaluta die wordt gebruikt om bitcoin te verhandelen, is de Japanse yen. Japan alleen heeft meer dan 17% van de totale Bitcoin handel in handen.

De handel en adoptie van crypto's is groot in Japan, dat een zeer proactieve overheid en een solide regelgevingskader heeft. In dit opzicht loopt de VS ver achter, omdat wetgevers de beslissingen over veel regels steeds verder vooruit schuift.

Waar Japan pro-actief is, doen veel andere grote landen rustig aan. Ook in Nederland is niet alles even fijn geregeld. Bedrijven registeren zich vaak buiten onze landsgrenzen omdat het bijvoorbeeld lastig is een bankrekening te openen als cryptobedrijf.

Zuid-Korea

Zuid-Korea is goed voor bijna 6% van de handel. Bij Japan en Zuid-Korea kunnen we er vanuit gaan dat het grootste volume uit eigen land komt, terwijl de dollar ook in andere landen de leidende valuta is op het gebied van de handel in bitcoin.

Azië is dus goed vertegenwoordigd in de top 3. De Koreanen en Japanners lijken de toekomst van crypto rooskleurig in te zien.

'Bitcoin (BTC) wordt meest verhandeld in dollars, euro in top 5'

De Euro

Na de top drie, die in totaal goed is voor meer dan 96% van alle bitcoin / fiat-handel, beginnen de cijfers sterk af te nemen. De euro staat op de vierde plaats. Ondanks dat de euro in 19 landen wordt gebruikt is het slechts goed voor 1,95% van de bitcoinhandel.

Om het nog even op te sommen:

De statistieken tonen een duidelijke dominantie voor Azië, met name Japan en Zuid-Korea. China is niet meegenomen in de metingen.

De handel in Bitcoin is daar voornamelijk over-the-counter (dus zonder openbare markt, maar in directe transacties) en de statistieken zijn afgeleid van valuta's, markten en beurzen die zijn geregistreerd bij Coinhills.

Met China, en mogelijk India, zou de Aziatische dominantie waarschijnlijk zelfs nog groter zijn.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties