Bitcoin Cash 42% in de plus, mogelijk handel met voorkennis op ruilbeurs Coinbase

Bitcoin Cash (BCH) is sinds dinsdagavond een stuk meer waard. Volgens Coinmarketcap is de waarde de afgelopen 24 uur met afgerond 42% toegenomen. De cryptomunt heeft een handelswaarde van 3394 dollar, omgerekend 2.866 euro.
De afgelopen 24 uur is er voor 6,6 miljard euro in verhandeld, na de Bitcoin het meeste handelsvolume. Bitcoin Cash is een spinoff van Bitcoin (Core) en bestaat sinds augustus.

Coinbase

Een belangrijke drijver achter de groei is dat BCH op ruilbeurs Coinbase verhandeld kon gaan worden. Coincase geldt als één van de grootste beurzen, vooral voor de Amerikaanse markt. Er kon voorheen alleen in Bitcoin, Ethereum en Litecoin gehandeld worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Handel met voorkennis

Opvallend is dat de koers van Bitcoin Cash al vóór de handel op Coinbase fors aan het stijgen was. Cionbase trok dan ook vier uur later de handel in, omdat er vermoedens zijn dat eigen medewerkers met voorkennis hebben gehandeld.
CEO Brian Armstrong kondigt in een blog aan dat deze kwestie intern wordt onderzocht wordt. Medewerkers die betrapt worden op handel met voorkennis zullen ontslagen worden. Ook kondigt hij juridische stappen aan tegen overtreders.

De handel in Bitcoin Cash is tot 18 uur onze tijd stilgelegd en wordt dan weer hervat.

Bitcoin

De overige grotere cryptomunten staan sinds gisteravond allen op verlies. Bitcoin zelf verloor het afgelopen etmaal 9,4% aan waarde. Ethereum en Litecoin verloren respectievelijk 7,8% en 10,5% aan waarde. Dash staat circa 5% in de plus.
Voorlopig zet deze trend woensdagochtend voort.

Bronnen: Coinbase / Business Insider

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...