Bitcoin bedenker ontmaskerd? ‘Analyse met stylometrie vertelt meer over Satoshi’

Charles Hoskinson, de man achter Cardano, praat in een interview met U.Today over de identiteit van Satoshi Nakamoto. Hij oppert het idee om met het gebruik van "stylometrie" te achterhalen wie de uitvinder van bitcoin is.

Bitcoin (BTC) bedenker 'ontmaskeren'

Hoskinson is geen kleine naam in de industrie. Als mede-oprichter van Ethereum is hij al lange tijd betrokken bij de markt. In het interview vertelt hij hoe analyse van de allereerste code van Bitcoin mogelijk is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de Amerikaan kun je hier alle gepubliceerde stukken tekst (van bijvoorbeeld de P2P Foundation en Bitcointalk) van Satoshi aan toevoegen en hier stylometrie op toepassen.

Het is niet dat hiermee direct de toenaam en woonplaats van Satoshi duidelijk gaat worden, maar wel dat je de zoektocht kunt toespitsen op bepaalde kenmerken. De identiteit van Nakamoto is nog altijd de grootste mysterie van het decentrale netwerk.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Je kunt stilometrische technieken toepassen op de code en deze toepassen op alle open-source projecten die ooit zijn geschreven en de kans is groot dat je een match zult vinden tussen deze code en andere code.[/penci_blockquote]

Dit idee van Hoskinson is gebaseerd op het feit dat de oorspronkelijke bitcoin code door één persoon is geschreven. Er zijn ook Bitcoiners die de theorie aanhangen dat het gaat om een groep mensen die de naam Satoshi deelt.

Identiteit

Hoskinson vertelt dat hij denkt dat Nakamoto in de vijftig of zestig is en eind jaren '80 of begin jaren '90 is opgeleid. Hij voegt eraan toe dat Satoshi eerder een academische dan een professionele ingenieur was. Dit blijkt uit het 'overdreven academische' karakter van de bitcoin codebase.

Volgens Hoskinson is ook iets te zeggen over de herkomst van Nakamoto :

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]De programmeertaal werd in die periode vooral gebruikt in de computer science pedagogy, vooral in Engeland en in de oostelijke Verenigde Staten.[/penci_blockquote]

Ook het gebruik van dubbele spaties en bepaalde grammatica helpt mee om in een bepaald denkrichting te gaan zoeken. Het zegt verder allemaal niet heel veel. En: hoe belangrijk is het om te weten wie Satoshi precies is? De kracht van Bitcoin is juist dat het geen aangewezen bestuursvoorzitter of aandeelhouders heeft.

Op zoek naar Satoshi

Het YouTube kanaal Barely Sociable is ook bezig met de zoektocht naar Nakamoto. In een driedelige serie analyseert hij in verschillende stappen wie deze genie toch kan zijn. De laatste aflevering komt naar verwachting de komende weken online. Zie hieronder deel 1:

En zie hier ook .

Wie denk jij dat de bedenker van Bitcoin is? Hoe dicht zaten Finney en Szabo erbij? En wat is de rol van Craig Wright hierin? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Lees meer