Dan Hedl (Kraken): ‘Handelsvolume Bitcoin(dot)com lager dan gerapporteerd’

Bitcoin(dot)com probeert zich groter voor te doen dan het op dit moment is. Het handelsvolume is lager dan naar buiten toe gecommuniceerd.

Volgens Dan Hedl van Kraken voegt de cryptobeurs het volume van Bequant en HitBTC toe aan hun cijfers, om zo tot een hoger totaal te komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De website maakt gebruik van Multieexchange.com, waarmee je orderboeken kunt samenvoegen. Daar is niets mis mee, maar het wordt tricky wanneer je claimt dat het gehele volume van jou is.

Je handelsvolume opleuken is geen nieuw idee, eerder dit jaar kwam een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat een groot gedeelte van al het handelsvolume op cryptobeurzen nep is.

Bitcoin(dot)com

De .com-website pusht voornamelijk de bitcoin fork Bitcoin Cash (BCH). Roger Ver is de frontman van BCH en is ook de oprichter van de website.

Voor beginnelingen kan de website misleidend zijn, er wordt immers gedaan alsof BCH de ‘echte’ bitcoin is. Terwijl het een afsplitsing is van het originele netwerk met andere regels.

Naast een beurs levert bitcoin(dot)com ook een mining pool en een wallet. Daarnaast willen de mensen achter het platform ook bitcoin futures aan gaan bieden.

De miningpool voor BTC is relatief klein. De pool vindt nog een 1% van de blocks op het netwerk van bitcoin. Terwijl er voor BCH soms wel 8% van de blocks worden opgelost door de pool van bitcoin(dot)com.

Bitcoin Cash

Voorlopig lijkt het pushen van BCH nog weinig goeds te doen voor de koers. Want ondanks dat het .com domein van bitcoin in handen is van mensen die hun eigen munt als bitcoin zien, gaat de prijs van BTC goed dit jaar. Zeker tegenover bitcoin cash.

Op het hoogtepunt van de koers van BCH in januari 2018 was 1 BCH nog ruim 0.24 BTC waard. Dat is op het moment van schrijven nog slechts 0.03 BTC per BCH. Voorlopig lijkt de interesse in deze fork nog niet (opnieuw) aangewakkerd.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...