Bitcoin custodybedrijf BitGo ontslaat 12% van zijn personeel

Bitcoin custodybedrijf BitGo ontslaat 12% van zijn personeel

BitGo heeft 12% van haar personeel ontslagen, zo maakt de Amerikaanse firma bekend. Ze bieden custody services aan, het opslaan en verzekeren van bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta.

BitGo ontslaat 12% personeel

Volgens berichtgeving door The Block zijn de ontslagen gevallen bij marketing en sales. Ook andere cryptobedrijven zoals Chainalysis, Elliptic en CipherTrace zijn genoodzaakt om te bezuinigen. Ook zij hebben last van (de economische gevolgen van) het Coronavirus, volgens de officiële lezing.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een woordvoerder van BitGo meldt dat het bedrijf noodgedwongen moet afslanken om concurrerend te blijven. Het Silicon Valley bedrijf is zeer actief de afgelopen maanden met diverse overnames en uitbreidingen naar Europa.

Zo hebben ze belastingadviseur Lumina gekocht en Harbor, een platform voor de uitgifte van security tokens. Achter BitGo én deze twee bedrijven schuilt serie-investeerder David Sacks van durfkapitalist Craft Ventures.

Leenplatform

Bovendien heeft BitGo heeft eerder dit jaar een leenplatform gelanceerd. Dat model is heel simpel: partijen lenen bitcoin uit BitGo en deze ontvangen daarvoor een rente. Vervolgens leent BitGo ‘dezelfde’ bitcoin uit aan leners tegen een hogere rente.

Ook biedt het klanten de mogelijkheid aan om direct te handelen vanuit cold storage.

BitGo biedt zoals gezegd een opslagservice aan voor bitcoin, de seeds zijn offline (cold storage) en verzekerd opgeslagen, vergelijkbaar met goud in een kluis.

Een van de nadelen is dat je opgeslagen bitcoin niet liquide is. Stel dat de markt plots ineen zakt, dan duurt het even voordat je op de markt kunt anticiperen.

Ook gaat BitGo haar service uitbreiden naar Zwitserland en Duitsland.

BitGo

Achter BitGo zitten investeerders zoals Goldman Sachs en Galaxy Capital van Mike Novogratz. Volgens Bloomberg hebben ze in 2018 $15 miljoen in het bedrijf gestoken.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties