'Bitcoin blijft koning', aldus fondsmanager 1Confirmation dat $45 miljoen ophaalt

'Bitcoin blijft koning', aldus fondsmanager 1Confirmation dat $45 miljoen ophaalt

Cryptofonds 1Confirmation, met ondersteuning van niemand minder dan tech-miljardair Peter Thiel, heeft in een tweede investeringsronde $45 miljoen opgehaald.

1Confirmation heeft nu meer dan $75 miljoen in activa onder beheer. Met dat geld gaat zij investeren in nieuwe projecten in de crypto-industrie en in liquide assets zoals bitcoin (BTC), zo kondigt oprichter van het fonds Nick Tomaino aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptofonds met Peter Thiel en Mark Cuban

Het in San Francisco gevestigde 1Confirmation is een van de eerste cryptofondsen met bekende namen aan boord.

High-profile figuren, zoals mede-oprichter van PayPal en miljardair Peter Thiel, miljardair Mark Cuban en Marc Andreessen hebben allen in het beleggingsfonds geïnvesteerd.

Tomaino, voormalig werknemer bij Coinbase, weigert om de namen bekend te maken die aan de tweede investeringsronde deelnemen.

Wel geeft hij aan dat een groot aantal dezelfde namen (zie bovenstaand) uit de eerste investeringsronde nu ook nu instappen.

Volgens hem is de bitcoin - en crypto-industrie naarstig op zoek naar nieuwe mainstream toepassingen. Momenteel speelt speculatie op de cryptomarkt nog een te grote rol.

'Bitcoin blijft koning'

In een blogpost geeft Tomaino verder te kennen dat het fonds bitcoin hoog heeft zitten in vergelijking met andere cryptomunten.

Bitcoin zal voorlopig de koning van de markt blijven, aldus de fondsmanager, met bijna 70% marktdominantie.

Naarmate meer mensen en instellingen bitcoin accepteren, is een logisch gevolg dat de prijs gaat stijgen.

Dat kan er voor zorgen dat weer een hernieuwde interesse komt voor de crypto-industrie, wat vervolgens weer kan zorgen voor een hernieuwde golf in ontwikkelingen.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author=""]Tomaino: “Bitcoin was de eerste, heeft het beste verhaal en is het meest gedecentraliseerd (in termen van eigendom en besluitvorming) van alle cryptoculturen”[/penci_blockquote]

Hij ziet BTC zich verder ontwikkelen als een oppotmiddel ('store of value') en niet zozeer als een betaalmiddel. Hij ziet genoeg ruimte in de industrie voor andere projecten en initiatieven náást BTC.

Ethereum

Volgens Tomaino is het echter geen 'winner takes all game', zoals sommige bitcoins trachten te geloven. Zo vindt hij dat Ethereum zich manifesteert als een 'innovatief platform', aldus Tomaino.

Daarbij noemt hij nieuwe (decentrale) spaar - en leenplatforms die als paddenstoelen uit de grond schieten. Ook hierbij moeten we benadrukken: het betreffen hier nog zeer experimentele vormen van crypto lenen en sparen.

Bron: Medium

Foto: Flickr / Luc Van Braekel

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties