Bitcoin app ziet klantenbestand fors groeien tijdens Coronacrisis

De interesse in bitcoin (BTC) neemt juist toe tijdens de Coronacrisis, zo stelt financieel directeur Amrita Ahuja van Square. Deze betaalprovider is bekend van de Cash App, een betaalapp waarmee je ook bitcoin kunt kopen.

Bitcoin en Cash App

Ahuja deed haar uitspraken tijdens een call met aandeelhouders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We zien een groeiende interesse om in bitcoin te investeren is de afgelopen twee weken, juist vanwege de wilde schommelingen op de markten’.[/penci_blockquote]

Square heeft in het vierde kwartaal van 2019 voor $178 miljoen aan bitcoin verkocht. Over geheel 2019 was de bruto omzet $516 miljoen, resulterend in een bruto winst van $8 miljoen.

In vergelijking met pure crypto apps is het mogelijk om ook in normale aandelen te handelen. Zo kunnen klanten ook in fracties van aandelen beleggen. Met name jongere beleggers vinden handelen via een app aantrekkelijk.

Jack Dorsey merkte in de call op dat de interesse en het volume in bitcoin toeneemt. Ahuja voegde daaraan dat beleggers hun kans schoon zien om in aandelen of bitcoin te handelen. Dat leidt tot recordvolumes en een piek in het aantal nieuwe aanmeldingen. Precieze groeicijfers maakte de techfirma niet bekend.

Square heeft feitelijk twee belangrijke klantengroepen: winkeliers en webshophouders die Square gebruiken voor facturatie. En particuliere beleggers die de Cash App gebruiken om te handelen in aandelen en bitcoin.

Bitcoin app ziet klantenbestand fors groeien tijdens Coronacrisis

Lees ook – Twee extra bitcoin ontwikkelaars krijgen beurs van Square Crypto

Bitcoin en Lightning Network

Bij Square Crypto houdt een aparte afdeling zich bezig met de ontwikkeling van diensten op bitcoin. Maar ook op het Lightning Network, de sublaag op het netwerk om snelle en anonieme betalingen mogelijk te maken.

Jack Dorsey, de man achter Twitter én Square, ziet bitcoin als het “internetgeld van de toekomst”, het idee van streaming money.

Zo heeft bitcoin als enige cryptomunt symbolisch een eigen emoji op Twitter, een plek waar bitcoiners samenkomen om te discussiëren over actuele zaken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...