Bitcoin ETF aanvraag Bitwise uitgesteld, BTC koers daalt richting $7.700

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het besluit over de bitcoin exchange traded fund (ETF) uitgesteld. Het betreft de aanvraag van assetmanager Bitwise die een ETF wil noteren aan de New York Stock Exchange. De koers van bitcoin (BTC) daalt op deze dinsdagavond richting de $7.700. De prijs op moment van schrijven is $7.718.

Besluit Bitcoin ETF uitgesteld

In januari dit jaar is de aanvraag door Bitwise ingediend. Op dit moment liggen er nog drie aanvragen bij de SEC. Geen enkele aanvraag is sinds 2017 goedgekeurd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goedkeuring kán leiden tot de instroom van nieuw kapitaal naar de cryptomarkt. Meer spelers op de markt leidt tot meer liquiditeit en uiteindelijk tot een meer volwassen markt.

De SEC heeft in februari het besluit over de lopende ETF-aanvragen (Bitwise en VanEck/SolidX) eerder al uitgesteld.

Afgelopen week is er een nieuwe aanvraag voor een ETF ingediend door Crypto Crescent Asset Management. Ze willen een gemixt fonds van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) aanbieden. Ze partneren ook met de New York Stock Exchange Arca.

De SEC moet volgende week dinsdag 21 mei een besluit nemen over de VanEck ETF. Deze kan formeel ook nog uitgesteld worden.

Bitcoin (BTC) koers

Vanochtend stevende de koers op het niveau $8.300 af, maar daar ondervond BTC hevige weerstand. De grootste cryptomunt heeft de afgelopen drie maanden een ongekende koersstijging meegemaakt: +120%, een ruime verdubbeling.

Een eerste voorzichtige correctie lijkt deze dinsdagavond in de maak. De koers daalt richting $7.700 met een actuele koers van $7.718.

Analist Martijn ziet vooral bij $8.300 en $10.000 "interessante levels" voor BTC. Lees hier zijn analyse

Bitcoin ETF aanvraag Bitwise uitgesteld, BTC koers daalt richting $7.700

bron: Coincap.io

De opleving van bitcoin afgelopen maandag (gisteren) is toe te schrijven aan de aankondiging dat bitcoin futures platform Bakkt in juni - hoogstwaarschijnlijk - gaat testen.

Langverwacht nieuws, waar analist Peter Brandt als volgt op reageert. Bakkt kan de markt opschonen, zegt hij met zoveel woorden.

Volgens Alex Krüger is de prijs 'pump' van de afgelopen dagen toe te schrijven aan bepaalde nieuwsgebeurtenissen, in dit geval het nieuws rondom Bakkt, Microsoft en Starbucks. Het idee dat de markt doet wat ie wil, gaat dus niet altijd op.

Rendementscycli

Analist Josh Rager geeft inzicht in de cycli die de bitcoin (BTC) koers doorloopt. Zijn voorspellingen is $78.500 in 2020 op basis van historische rendementen.

Altcoins

Uitschieters bij de altcoins zijn XRP, de cryptomunt van Ripple; Stellar (XLM) doet goede zaken en ook Ontology (ONT) valt op. Zakkers zijn Bitcoin Cash, Bitcoin SV en Cosmos.

Volgens analist en trader Crypto Michaël liggen er bij de altcoins nog genoeg kansen.

Bron: Coindesk


Nieuwsoverzicht 14 mei

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCETFkoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...