Bitcoin (BTC) exchange TradeSatoshi sluit deuren, gebruikers klagen

TradeSatoshi sluit de deuren vanwege “gebrek aan winstgevendheid”. Dat maakte de Britse crypto exchange afgelopen week bekend. Gebruikers klagen over het niet kunnen opnemen van hun bitcoin (BTC).

TradeSatoshi

Het nieuws komt onverwacht, ook omdat klanten maar tot 1 maart 2020 hebben om hun tegoeden op te nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beurs uit Londen staat vooral bekend als een aanbieder van kleinere cryptovaluta. Het handelsvolume lag de afgelopen maanden al zeer laag, zo blijkt uit cijfers van Coinmarketcap en Cryptocompare.

Bitcoin (BTC) exchange TradeSatoshi sluit deuren, gebruikers klagen

bron: Cryptocompare, handelsvolume afgelopen zes maanden

Daarbij valt ook op dat TradeSatoshi een zéér lage bitcoin prijs hanteert van $2.500 (!). Gunstig voor de exchange, maar niet voor de belegger die bitcoin wilt uitcashen.

Klachten

Dan verstuur je je bitcoin toch naar een andere exchange? Dat is een logische gedachte, maar gebruikers hebben moeite om hun BTC überhaupt op te nemen. Dat blijkt uit diverse klachten op hun officiële Twitter account.

Onder meer de cryptohandelaar Rhett beklaagt zich. Hij kan zijn bitcoin niet meer opnemen. Sommigen (onder zijn bericht) vermoeden dan ook dat er een ‘exit-scam’ heeft plaatsgevonden.

Faillissementen

Eerder dit jaar sloten onder meer Cobinhood en Altsbit (na een hack) hun deuren. Het in de lucht houden van een kleinere crypto exchange blijkt eens te meer een hele uitdaging.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...