‘Bitcoin gaat crashen en goud enorm stijgen’ volgens goldbug Peter Schiff

De bekende goudbug en tevens bitcoin scepticus Peter Schiff heeft zijn pijlen weer op de crypto community gericht. Hij voorspelt dat het edelmetaal de komende jaren gaat ‘moonen’, terwijl Bitcoin ’terug naar de aarde crasht’.

Wees overigens niet getreurd. Het was diezelfde Schiff die jaren geleden uit principe geen BTC wilde hebben. Met de kennis van nu was dat toch wel slim geweest.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin versus goud

In een tweet van 11 april voorspelt Schiff de ommekeer van goud. De afgelopen jaren waren het telkens de “Bitcoin hodlers die grappen maakten over de goudbeleggers omdat BTC enorm in waarde steeg.” Dit gaat volgens hem veranderen en zullen de rollen omgedraaid worden.

Schiff speculeert dat de trend de komende jaren zal omslaan en dat goud enorm in waarde gaat stijgen terwijl de prijs van BTC ‘back to earth’ zal crashen.

Schiff vindt het ook onterecht dat de cryptocommunity hem er van beschuldigt dat hij de technologie van Bitcoin niet begrijpt. Hij weerlegt dit door te zeggen dat “Bitcoin-bugs” een slecht begrip hebben van geld en de geschiedenis:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitcoin-bugs beschuldigen mij ervan de technologie niet te begrijpen. Maar als ik ze op Twitter aanspreek, ontdek ik hoe weinig van hen het geld of de geschiedenis ervan begrijpen. Dat verklaart waarom ze zo gemakkelijk in Bitcoin werden gezogen en zo makkelijk goud afwijzen. “[/penci_blockquote]

Overigens is dit een gechargeerde uitspraak, gezien een van de bekendste Bitcoin boeken over dit onderwerp gaat. In The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous gaat de auteur uitgebreid in op deze twee onderwerpen. Mocht je je aangesproken voelen door Schiff, dan is dat een echte aanrader!

Reacties

De uitspraak van Schiff zorgde uiteraard weer voor tal reacties. Zo kwam Crypto Twitter direct over hem heen door te noemen dat Schiff de cryptomunt al kende toen het nog maar ‘drie cijfers was’. Onderstaande video laat zien hoe het zou zijn geweest als hij destijds, in juni 2011, tegelijkertijd goud en Bitcoin had gekocht.

Andere reacties laten zien dat de cryptovaluta en goud prima naast elkaar in een portfolio kunnen bestaan.

Dit kalenderjaar is de correlatie tussen goud en BTC overigens erg hoog. Van Eck publiceerde hier vorige maand nog een onderzoek over.

Hoe kijk jij aan tegen goud in verhouding tot Bitcoin? Kom eens langs in onze Telegram chat en discussieer gezellig mee.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud