"Bitcoin hardware wallets kunnen nog géén complexe transacties aan"

"Bitcoin hardware wallets kunnen nog géén complexe transacties aan"

Fabrikanten van Bitcoin hardware wallets hebben nog een lange weg te gaan op het gebied van gebruiksgemak en technische mogelijkheden.

Dat is het oordeel van Jameson Lopp, een bekende veiligheidsexpert en medeoprichter en Chief Technology Officer van Casa. Hij heeft een uitgebreide test gedaan en onderzocht: hoe goed verwerken deze wallets zogenaamde multi signature transacties?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin hardware wallet test

Bitcoin is beveiligd door een combinatie van een publieke en private key. Om je Bitcoin te versturen, dient een gebruiker een transactie te ondertekenen met zijn private key.

Bij een multi signature transactie heb je een digitale handtekening nodig van minstens 2 partijen om een transactie te versturen naar het netwerk.

Dat gaat voor de meeste gebruikers automatisch omdat een derde partij de private keys voor hen beheert. Denk aan een beurs of een broker.

Een multi signature transactie is een transactie waarbij 2 of meerdere personen een transactie aftekenen om deze goed te keuren.

Spoiler alert: wallets kunnen kleine, simpele transacties prima verwerken, maar ze hebben moeite met complexere multi sig transacties.

Test set-up

Waarom doet Lopp deze exercitie eigenlijk? Zijn bedrijf Casa is erbij gebaat dat elke schakel in de veiligheidsketen robuust is.

Casa levert namelijk een dienst waarbij ze - als onafhankelijke derde partij - in naam van iemand de private keys opslaan. Een soort digitale notaris zo je wilt.

Uiteindelijk is het in hun belang dat hardware wallets verbeteren qua kwaliteit. Hun dienst is compatibel met Trezor, Ledger en ColdCard, maar Lopp heeft ook de BitBox getest.

De set up van Lopp was als volgt:

"Bitcoin hardware wallets kunnen nog géén complexe transacties aan"

Hij komt tot een aantal bevindingen:

Volgens Lopp zijn deze problemen onwenselijk en moeten fabrikanten meer hun best doen om Partially signed Bitcoin transactions (PSBT) of andere transacties mogelijk te maken.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Jameson Lopp, CTO Casa"]'Als schakel in de keten is het aan hen om zich als platform provider te ontwikkelen en meer oplossingen te bieden'[/penci_blockquote]

Laat dus aan de gebruiker zien wat er gebeurt tijdens een transactie. Naar welk Bitcoin adres gaat de transactie, wat is de hoeveelheid en welke vergoeding aan de miner staat er tegenover?

Lees meer over:
Bitcoin transacties

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties