Bitcoin miner fabrikanten komen met nieuwe modellen

Bitcoin miner fabrikanten komen met nieuwe modellen

Twee van de grootste miner fabrikanten zijn in een ware concurrentiestrijd verwikkeld. Aanleiding is de bitcoin (BTC) halvening die in minder dan drie maanden plaatsvindt.

Bitmain vs. MicroBT, een ontluikende strijd

Bitmain uit Beijing kondigde donderdag twee nieuwe modellen aan: de AntMiner S19 en S19 Pro. Dit laatste model heeft een computerkracht van 110 terahashes per seconde (TH/s) en een energie efficiëntie van 29.5 watt per terahash (W/T). Naar eigen zeggen is dat het 'meest winstgevende model', dat momenteel op de markt verschijnt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar volgens de miner winstgevendheidsindex van f2pool zit de WhatsMiner M30S van MicroBT er qua opbrengt dicht op.

Naar verluidt zijn Bitmain en MicroBT in een ware prijzen - en productenoorlog verwikkeld. Laatstgenoemde partij wist marktaandeel te winnen door in 2019 liefst 600.000 exemplaren van de M20 serie aan de man te brengen. Dat leidde tot verlies van het marktaandeel van Bitmain.

MicroBT heeft in december 2019 haar nieuwe vlaggenschip, de M30 serie, gelanceerd. De komende maanden moet de leverantie van de modellen gaan starten.

Het apparaat heeft een computerkracht van 86 TH/s met een energie-efficiëntie 38 W/T. De prijs ligt op $2.400 per stuk. De eerste leveringen moeten tussen maart en mei 2020 worden verscheept.

Van het nieuwe Bitmain S19 model zijn deze details nog niet bekend.

Bitcoin prijs

Nu de bitcoin prijs de afgelopen week weer onder de $10.000 is gezakt, is de grote vraag of miners hun machinecomplex gaan vernieuwen.

Het oudere model van Bitmain, de Antminer S9, is nog steeds één van de meest populaire keuzes. Op basis van de index van f2pool, maken miners circa 30% bruto winst op basis van de huidige bitcoin spotprijs.

Het oprukkende Coronavirus in China en daarbuiten gooit wel wat roet in het eten. Zo is er een vertraging opgetreden in de toelevering van machine onderdelen. Ook liggen sommige fabrieken stil vanwege een gebrek aan onderhoudspersoneel.

Bitcoin halvening

Dat heeft onder meer geleid tot een stagnatie van de groei van de mining difficulty rate. Dat maakt dat miners met hun huidige apparatuur nog winstgevend kunnen draaien. Maar met de komende bitcoin halvening in mei gaat de block reward van 12,5 bitcoin naar 6,25 bitcoin.

Dat maakt de oude apparatuur in één klap verliesgevend, zo is de verwachting.

Lees meer over:
Bitcoin BTC mining China Coronavirus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties