Bitcoin miner Riot Blockchain plaatst 1.000 nieuwe machines bij

Bitcoin mining bedrijf Riot Blockchain breidt haar capaciteit uit in de Amerikaanse staat Oklahoma. Het bestaande machinecomplex krijgt er 1.067 bitcoin (BTC) miners bij.

Bitcoin miners met méér capaciteit

Het betreft het nieuwe model van fabrikant Bitmain, de S17 Pro Antminer. Deze moet de computerkracht (hashrate) per machine met maar liefst 240% verhogen, zo staat in het persbericht van de beursgenoteerde firma te lezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De nieuwe machines moeten binnen één week aan het bitcoin netwerk hangen.

De vorige maand heeft Riot al met drieduizend stuks van de S17 Pro Antminder de capaciteit van de farm uitgebreid. Afgelopen december heeft de firma 4.000 stuks van dit nieuw type model ingekocht. De totale inkoopsom bedroeg $6,35 miljoen.

Riot Blockchain heeft publicitair een smet opgelopen door een onderzoek van de Securities and Exchange Commission (SEC). De beurswaakhond heeft dit onderzoek inmiddels afgerond. Ook is de inventaris en een investering in de Canadese beurs Coinsquare onderzocht. Maar voorlopig lijkt die storm te zijn gaan liggen.

Van biotech naar bitcoin

Riot opereerde eerder onder de naam Bioptix en maakte in 2017 een switch van biotech naar mining. Dat leidde – tijdens het hypejaar 2017 toen bitcoin 1.300% steeg – tot een stijging van 1.611% van het aandeel.

Het valt nog te bezien of deze strategie zijn vruchten afwerpt. Zo was er sprake van een netto verlies van $16.6 miljoen in de periode januari tot en met september 2019. Inmiddels is de bitcoin prijs met ruim 50% gestegen sinds december 2019.

Coronavirus

Het om zich heen slaande Coronavirus heeft ook gevolgen voor het bitcoin netwerk. Zo krijgen miners met vertraging nieuwe apparatuur geleverd en zijn fabrieken van mining bedrijven tijdelijk gesloten door lokale autoriteiten.

Dat heeft onder meer tot gevolg dat de difficulty rate van het bitcoin netwerk minder snel groeit dan voorheen.

Volgens Riot heeft het Coronavirus geen impact op hun levering van Bitmain gehad.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...