Bitcoin minen in luchtgekoelde containers? Deze Duitse firma start ermee

Bitcoin minen in luchtgekoelde containers? Deze Duitse firma start ermee

Northern Bitcoin brengt een luchtgekoelde, mobiele container op de markt waar 144 ASIC bitcoin miners in passen. Dat maakt de firma uit Frankfurt vandaag in een persbericht bekend na een succesvolle test in de buitenlucht.

Northern Bitcoin

De container gebruikt buitenlucht om de opgewarmde mining apparatuur te koelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opname en filtering van de buitenlucht gebeurt door lamellen die aan de buitenkant van de container zijn bevestigd. Deze herleiden de koele lucht naar de computers.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Moritz Jäger, CTO Northern Bitcoin"]De nieuwe luchtgekoelde technologie is geoptimaliseerd voor alle seizoenen op koele locaties. Met deze versie gaan we locaties in Scandinavië openen om bitcoin te delven. [/penci_blockquote]

Zo brengt de firma al een watergekoelde container op de markt. Het bedrijf exploiteert momenteel 21 watergekoelde containers in Noorwegen (Lefdal mijn, ten noorden van Bergen, red), met in elke container 210 ASIC's.

De Duitse firma geniet daar een prijs van €0.032 tot €0.044 per kilowattuur groene stroom (Noorse hydrocentrales, red), zo blijkt uit hun laatste gepubliceerde halfjaarverslag (PDF).

Dat maakt het minen van bitcoin winstgevend tegen de huidige bitcoin prijs van boven de $10.000 per stuk.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Moritz Jäger"]De watergekoelde variant is net zoals de luchtgekoelde container ook mobiel. Daardoor is deze variant ook flexibel op diverse plekken te installeren. [/penci_blockquote]

Kostprijs bitcoin

Wat kost het nu om één bitcoin te delven? De kostprijs is afhankelijk van een aantal (regionale) factoren zoals apparatuur en energieprijs.

Onlangs maakte de beursgenoteerde Canadese firma Hut8 haar kwartaalcijfers bekend. Daaruit viel op te maken dat één bitcoin voor hen een gemiddelde kostprijs heeft van $2.757.

Tegen een huidige spotprijs van ruim $10.000 op de markt lijken mining bedrijven weer vette winsten te maken.

Sinds de start van bitcoin in 2010 hebben miningbedrijven in totaal $14 miljard verdiend met het delven van bitcoin.

Volgens de onderzoekers van Coinmetrics is de kans dat de opbrengsten in 2020 meer dan $15 miljard zijn.

Bitcoin minen in luchtgekoelde containers? Deze Duitse firma start ermee

Lees meer over:
Bitcoin BTC mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties