'Bitcoin prijs in 2020 eerder door $40.000 grens dan Dow Jones'

'Bitcoin prijs in 2020 eerder door $40.000 grens dan Dow Jones'

Update - De bitcoin (BTC) prijs maakt in 2020 eerder kans om door de $40.000 te schieten, voordat de Dow Jones Index de 40.000 puntengrens bereikt.

Was getekend: Tom Lee, bitcoin bull en medeoprichter van Fundstrat, een bedrijf dat markttrends maakt voor voornamelijk Amerikaanse handelshuizen en family offices.

Lee, nooit vies van een gewaagde uitspraak, deed zijn uitlatingen tijdens het programma 'Power Lunch' van nieuwszender CNBC. Lee is een veelgevraagd spreker omdat hij nooit een blad voor de mond neemt. Daarmee slaat hij ook wel eens de plank mis door te positief te zijn.

In het gesprek komt een vergelijking tussen de bitcoin prijs en de Dow Jones Index te sprake. Deze oudste aandelenindex van de VS is gebaseerd op de aandelenkoersen van dertig Amerikaanse concerns, van Apple tot Walt Disney. Die index staat op moment van schrijven op 29.276 punten.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Tom Lee, Fundstrat"]'Ik denk dat de Dow eerder de 30.000 punten, maar als ik moet zeggen wie als eerste de 40.000 punten aantikt...dan kies ik niet voor de Dow'[/penci_blockquote]

Overigens geniet de S&P 500 aandelenindex meer aanzien in de financiële wereld, omdat de index een betere gewogen methodiek kent dan de Dow.

Laat je cryptomunten beheerd beleggen door Yieldt!

5 februari 2020

Vorige week, nog vóór de run door de $10.000, behaalde Lee ook al de headlines.

Hopium alert! Tom Lee van onderzoeksfirma Fundstrat geldt als een bitcoin bull. Iemand die regelmatig wilde uitspraken doet over de prijs. Ook deze week weer, in een interview met Yahoo Finance doet hij een aantal gewaagde prijsuitspraken.

Hij wijst in het interview naar een aantal factoren waardoor de prijs gaat stijgen.

1. Bitcoin halvening

Lee wijst in eerste instantie naar het verleden, namelijk het jaar 2019. Met een rendement van bijna 90% was bitcoin de best presterende asset was vergeleken met aandelen, olie en vastgoed.

Hij is ervan overtuigd dat 2020 nog een béter jaar gaat zijn. Januari is goed begonnen, en het wordt volgens de marktonderzoeker alleen maar beter.

Hij steunt zijn uitspraak met een aantal argumenten die we regelmatig terugzien in de openbare prijsdiscussie over bitcoin.

BTC is een lange termijn investering, dus het is aan de investeerder om geduld te hebben.

Natuurlijk is er elke dag korte termijn speculatie mogelijk (op diverse beurzen), maar de horizon van de gemiddelde bitcoin investeerder ligt tussen de 5 en 10 jaar. als richtlijn is 2030 aan te houden, waarop je als belegger de (tussen) stand kan opmaken.

Tot die tijd maakt de investeerder sowieso nog twee bitcoin halvenings mee. Dat betekent dat de voorraad aan nieuwe bitcoins gehalveerd wordt: van 12,5 BTC als reward na een gedolven blok naar 6,25 BTC.

Kortom, het aantal nieuwe BTC op de markt vermindert drastisch, terwijl al een substantieel deel van de bestaande bitcoin niet circuleert of is kwijtgeraakt.

Door de halvening op 12 mei ligt ook het inflatiecijfer van bitcoin ónder dat van goud en het inflatie streefdoel van de United States Federal Reserve.

Wat zijn de gevolgen?

Doordat het nieuwe aanbod afneemt, en de vraag gelijk blijft of toeneemt, moet de prijs stijgen, zo is de logische redenering.

Onder meer de Nederlandse anonieme quant Plan B, werkzaam bij één van de drie grote banken, heeft een statistisch getoetst model ontwikkeld als onderlegger van de these: 'halvening leidt tot hogere prijs'.

Volgens zijn stock-to-flow model ligt een prijs van $100.000 eind 2021 in het verschiet. Opmerkelijk: tot nu toe volgt de prijs het model vrij nauwkeurig.

Ook Lee concludeerde in januari dit jaar in de Fundstrat Crypto Outlook 2020 dat dit evenement nog niet is ingeprijsd. Destijds was de voorspelling een winst van 100% in 2020, maar deze keer doet Lee er een schepje bij.

Volgens anderen kan het event juist uitdraaien op een non-event, zoals Jason Williams, partner bij Morgan Creek Digital. Zijn collega Anthony Pompliano denkt er overigens weer anders over.

De goed geïnformeerde analist Nic Carter van Coinmetrics vindt dat in een efficiënte markt dergelijke events wél zijn ingeprijsd. Zowel handelaren als miners houden rekening met de helft aan mindere oogst.

Het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Historisch gezien (n=2) maakt bitcoin juist in het jaar erop een flinke stijging door.

2. Fundamentele waarde protocol én asset

Lee wijst ook op een aantal andere factoren die bitcoin aantrekkelijk maken voor nieuwe investeerders. Want hij ziet ook dat investeerders kritischer naar projecten kijken voordat ze investeren.

De ICO-hausse is zo goed als voorbij en investeerders zonder exposure in de markt kijken naar de naam die zijn overgebleven. Daarbij start men doorgaans met de koning van de markt: bitcoin.

Lee: 'Projecten die voortgang boeken en fundamentele waarde vertegenwoordigen, zullen nieuw kapitaal aantrekken'.

Op protocol niveau boekt continue voortgang, zoals de toename van de computerkracht en de stijgende moeilijkheidsgraad voor de miners tot gevolg. Ook is het netwerk weer een stapje dichterbij Taproot en 'smart contracts' op het netwerk.

Daarbij komt dat bitcoin steeds meer in één adem wordt genoemd met goud als vluchthaven in politiek en economisch onzekere tijden. Lee wijst niet alleen naar het Coronavirus, maar ziet ook de Amerikaanse verkiezingen in november 2020 als een katalysator voor de prijs.

Sterk merk

Ook wijst hij erop dat het merk bitcoin ijzersterk is, en de aankondiging van Libra of de negatieve commentaar van president Trump feilloos heeft overwonnen.

De prijs is uiteindelijk een kwestie van vraag en aanbod op de markt, alle externe gebeurtenissen ten spijt. Bitcoin heeft als kenmerk dat naarmate de prijs toeneemt, de vraag óók toeneemt. Dat maakt bitcoin een Giffen Good. Een hebbeding, vanwege de vaste voorraad van 21 miljoen stuks.

3. Technisch: uitbraak uit de 200-day Moving Average (200DMA)

Analisten zweren bij technische analyse en de afgelopen maand is er sprake van een trendverschuiving. De koers staat weer boven de zogenaamde 200-day Moving Average (200 DMA), een sterk signaal dat een bullmarkt op komst is volgens Lee.

Sterker nog, hij voorspelt de komende zes maand een prijsstijging van 197% wat één bitcoin circa 27.000 dollar waard maakt.

'Bitcoin prijs in 2020 eerder door $40.000 grens dan Dow Jones'

Tom Lee en zijn voorspellingen

De prijsvoorspellingen van Tom Lee moeten we altijd met een flinke korrel zout nemen. Hij zat namelijk wel eens goed én mis in het verleden. Zo denkt hij dat bitcoin naar 100.000 dollar kan als de Amerikaanse overheid dit internetgeld wilt verbieden. Ook denkt hij dat pas bij een prijs van 150.000 dollar er een bitcoin ETF komt op de markt.

April vorig jaar maakte hij een goede call door te voorspellen dat bitcoin in 2019 naar $14.000 kon gaan. Dat is ook nagenoeg gebeurd eind juni. Al eind december 2018 vond hij dat de reële waarde bij $14.000 lag.

Maar in 2018 zat hij er wel eens naast door zijn voorspelling dat bitcoin in de cryptowinter nog naar $15.000 per stuk zou gaan. Uiteindelijk BTC dat jaar af met een koers van $3.742.

Disclaimer: Dit is géén financieel advies. Investeren in bitcoin geschiedt op eigen risico.

Kennisupdate Yieldt, Bitcoin Magazine NL e.a.

Donderdag 20 februari houdt cryptobelegger Yieldt hun eerste kennisavond. Tijdens dit event licht Yieldt haar beleggingsstrategie toe, geven diverse cryptodeskundigen een presentatie en gaan wij het gesprek aan met traditionele handelaren. Ook wij van Bitcoin Magazine NL zijn spreker op dit event.

Datum: 20 februari a.s.
Locatie: Hofplein 20, Rotterdam
Aanvang: 16.00 uur

Schrijf je gratis in door hieronder te klikken!

Lees meer over:
BTC prijs voorspelling

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Meest gelezen

'Saaie tijd voor Bitcoin koers. Prijs zit in range, $30.900 is belangrijk niveau'

In Koerskijken neemt Elroy van Het Crypto Huis de koers van Bitcoin (BTC) met je door. In de technische analyse geeft hij inz...

Bitcoin (BTC) Update: koers toont voor het eerst zwakte tijdens bull rally

Door CryptoCoinTalk - De bitcoin koers lijkt voor het eerst in deze bull rally serieuze zwakte te tonen. Het is op dit moment...

38-jarige man liet witwassen op Bitcoin pinautomaat toe, hij hielp ook een undercover agente

Een 31-jarige man uit Groningen hangt een taakstraf van 80 uur boven het hoofd omdat er via een bitcoin ATM in zijn zaak geld...

'Bitcoin is vervanger van goud', concludeert Bank of Singapore in onderzoek

Cryptocurrency's zullen het als ruilmiddel niet beter doen dan overheidsgeld of de aankomende central bank digital currencies...

Bitcoin (BTC) koers zakt wéér onder $30.000, is de bodem bereikt of niet?

Het is een spannende tijd voor de Bitcoin (BTC) koers. Niet alleen doordat er enorm veel aandacht is rond de grootste cryptom...

'SEC keurt Bitcoin ETF pas goed als markt $2.000 miljard groot is'

"Toezichthouder SEC gaat een bitcoin ETF pas goedkeuren als ze zich comfortabel voelt met de markt". Dat zegt Cathie Wood, CE...

'Toezichthouders moeten hyperventileren door de prijsgekte van Bitcoin', aldus topbankier

Lloyd Blankfein, de oud-CEO van Goldman Sachs, vindt dat toezichthouders aan het slapen zijn. Ze moeten juist 'hyperventilere...

De Nederlandsche Bank aangeklaagd door Bitcoin broker Bitonic

Bitonic is naar de rechter gestapt vanwege een te strenge eis van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Dat maakt het b...

Goedemorgen Bitcoin: Jihan Wu stapt op bij bitcoin bedrijf Bitmain

Goedemorgen! Het laatste bitcoin nieuws voor je op een rijtje. Begin de dag met een bitcoinontbijt. Zo nu en dan is er een v...

Tor Project ontvangt $913.000 aan donaties, waaronder bitcoin (BTC)

Het Tor Project heeft in 2020 ruim 913.000 dollar aan donaties ontvangen. De giften zijn ook ontvangen in cryptocurrency's, w...

Lees meer

Net binnen

Pantera Capital komt met nieuw Bitcoin (BTC) fonds voor instituties

Pantera Capital komt "binnen enkele maanden" met een nieuw Bitcoin (BTC) fonds. Ze mikken daarmee op institutionele beleggers...

Bitcoin (BTC) koers zakt wéér onder $30.000, is de bodem bereikt of niet?

Het is een spannende tijd voor de Bitcoin (BTC) koers. Niet alleen doordat er enorm veel aandacht is rond de grootste cryptom...

'Toezichthouders moeten hyperventileren door de prijsgekte van Bitcoin', aldus topbankier

Lloyd Blankfein, de oud-CEO van Goldman Sachs, vindt dat toezichthouders aan het slapen zijn. Ze moeten juist 'hyperventilere...

Bitcoin whitepaper staat dankzij Craig Wright nu op overheidswebsites Colombia en Estland

De Bitcoin whitepaper is dankzij Craig Wright weer een hot item. Door de aantijgingen van 'CSW' aan het adres van de website...

'Saaie tijd voor Bitcoin koers. Prijs zit in range, $30.900 is belangrijk niveau'

In Koerskijken neemt Elroy van Het Crypto Huis de koers van Bitcoin (BTC) met je door. In de technische analyse geeft hij inz...

Lees meer