Dit zijn de 5 nieuwtjes over Bitcoin, prijs BTC op $7.980

De bitcoin (BTC) prijs is op moment van schrijven $7.980 bij Bitstamp. Dit is 2,58% lager dan gisteren rond hetzelfde moment. Gisteren zag BTC rond de lunchtijd ineens een daling van $200. Het handelsvolume hangt rond de $15 miljard.

1. Bitcoin (BTC) prijs

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Diverse analisten (op Cryptotwitter) anticiperen op een daling van de koers, zoals onder meer de populaire AngeloBTC met ruim 123.000 volgers.

Ook de analisten van Big Bang Crypto concludeerden op woensdagavond op deze site:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Wat moet er gebeuren om de huidige support op $7.700 te behouden?

Als Bitcoin de 200 MA weet te bereiken (momenteel op ongeveer $8.550) en weer boven de $9.300 weet te komen, dan is het onwaarschijnlijk dat we weer onder de $8.000 zullen zakken.

In dit scenario zullen we in de komende dagen een bullish move naar $11.000 zien.[/penci_blockquote]

En soms is het goed om even uit te zoomen: correcties horen erbij.

Zonder correctie, geen (toekomstige cq. theoretische) winst, aldus Rekt Capital.

2. Plan B over bitcoin halvening 2020

Elke 210.000 blocks op de bitcoin blockchain vindt er een halvening plaats, een halvering van de block rewards, de zogenaamde subsidy voor de miners.

De tweede halvening events in 2012 en 2016 hebben de initiële subsidie van 50 BTC (in twee events) gevierendeeld naar de huidige subsidie van 12,5 BTC.

Het komende jaar in 2020 vindt de volgende halving plaats: de block reward halveert dan van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

Het gevolg is dat er minder bitcoin op de markt komt. Er zijn nu circa 18 miljoen BTC op de markt. Plan B, de Nederlandse anonieme quant en fondsmanager wijst hier nog een keer fijntjes op in de onderstaande tweet.

3. Tesla-concurrent Karma accepteert BTC als betaalmiddel

Nog heel soms zie je in Nederland nog een Karma Fisker bolide rijden als tegenhanger van de Tesla. Maar met de Tesla 3 weet Musk een doorbraak te forceren in Nederland.

Autofabrikant Karma, eveneens uit Californië, blijft gewoon nieuwe modellen op de markt brengen en komt met een primeurtje: ze accepteren bitcoin (BTC) als betaalmiddel in hun flagshipstore in Newport Beach, zo melden zee in een persbericht.

4. Bitcoin erfenis, hoe zit dat?

De zaak Quadriga CX heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat het bij bitcoin – als het nieuwe ‘internet van geld’ – belangrijk is om je zaakjes goed te regelen.

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naaste omgeving oftewel je erfgenamen. Casa, bekend als fabrikant van de bitcoin nodes, komt nu met een nieuwe dienst voor je nalatenschap.

Je hebt alleen met je private keys toegang tot je bitcoin. Met deze nieuwe service komt er een tweede private key bij als onderdeel van een multi signature systeem.

De gebruiker kan iemand aanwijzen die deze private key beheert, een notaris bijvoorbeeld. Uiteindelijk zijn er drie keys nodig om de bitcoin tegoeden te ‘ontsleutelen’.

Een is in het bezit van Casa, de tweede is toegewezen aan tweede persoon en de derde moet de eigenaar in een kluis bewaren.

De erfgename kan deze derde ‘kluiskey’ ophalen, waarna de anderen (Casa en de notaris) hun key inzetten. Kortom, best ingewikkeld, maar ook wel logisch en veilig om zo met kostbare BTC om te gaan.

5. Bitcoin ATM Miami

De luchthaven van Miami heeft haar eerste Bitcoin ATM mogen verwelkomen. Dit is het derde grootste vliegveld van de Verenigde Staten voor internationale vluchten.

De CEO van Bitstop, Doug Carillo, legt uit dat deze ATM’s heel belangrijk kunnen zijn voor reizigers:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Steeds meer mensen hebben de voorkeur om met Bitcoin te reizen in plaats van met cash geld. De vluchthave van Miami is de perfecte plek voor klanten om eenvoudig van de dollars af te raken als ze van het binnenland naar het buitenland reizen (en vice versa).”[/penci_blockquote]

Wereldwijd zijn er al meer dan 5.700 ATM’s te vinden. Nederland doet het niet slecht. CoinATMRadar laat zien dat er in ons kikkerlandje 27 ATM’s zijn geplaatst. Twaalf stuks hiervan staan in Amsterdam.

6. De mens versus de computer

Tot slot nog even een tweetje over wat Bitcoin nu eigenlijk is. Het is een consensus dat over duizenden computers bereikt wordt. Dit werkt vele malen beter dan een ‘sociaal consensus’ waar veel mensen naar streven.

Als we dat eerste weten te maximaliseren (door een decentraler netwerk te creëren), en die tweede te verminderen, maakt dat Bitcoin als maar beter.

?s=19

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

wat is ripple Nieuws
Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

Wat is Solana Nieuws
SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

Bitcoin bearish Nieuws
Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

Lees meer