Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Goed nieuws en slecht nieuws voor bitcoin. Aan de ene kant schoot de prijs flink omlaag, terwijl er voor de ontwikkelaars wel een feestje te vieren is: programmeertaal Miniscript is gepresenteerd.

Update Bitcoin (BTC)

In de nacht van dinsdag op woensdag schoot de prijs van Bitcoin ineens $400 dollar omlaag. Door deze dump, hangt de prijs op moment van schrijven rond de $10.260. Dat is maar liefst 5,09% lager dan gisteren rond dezelfde tijd. De dominantie neemt ook langzaam af en staat op 68,09%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Smart Contracts op bitcoin

Dinsdag presenteerde een prominente bitcoin-ontwikkelaar een nieuw stukje codetaal waarmee smart contracts een boost zullen krijgen. Pieter Wuille is een van de bedenkers van dit Miniscript. Hierin kun je bepaalde ‘conditions’ programmeren waarmee je Bitcoins kunt versturen. Wuille werkte samen met Andrew Poelstra en Sanket Sanjakar een jaar aan dit project.

Het was al bij meer mensen bekend dat hier aan gewerkt werd. Het vond echter in de luwte en achter de schermen plaats. Echter is nu het moment bereikt om meer aandacht te krijgen voor dit stukje ontwikkelaarstaal. Het is namelijk in een mailinglist geplaatst.

‘Script’ is de slimme taal voor de smart contracts in bitcoin. Hiermee kunnen gebruikers bepaalde voorwaarden instellen waaraan moet worden voldaan voordat er bitcoin kan worden geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fondsen die moeten worden opgesloten tot een bepaalde tijdstip voordat ze verstuurd mogen worden. Of twee mensen die een transactie moeten ondertekenen voordat het geld kan worden verplaatst, een concept met de naam ‘multi-sig‘.

De programmeerbaarheid is nieuw in de wereld van het geld, omdat hier in de traditionele wereld altijd een tussenpersoon voor nodig is. Bij digitaal geld zoals Bitcoin dus niet. Met ‘Miniscript’ kun je dit op de blockchain van bitcoin op verschillende manieren toepassen. Wuille geeft hier een voorbeeld voor: ‘Persoon A heeft op elk moment de toegang tot de munten, en persoon B krijgt dit pas na [één] dag’.

Hieronder is te zien hoe dit op dit moment in het Sript codetaal van Bitcoin geïmplementeerd moet worden.

En met Miniscript ziet dat er als volgt uit:

Miniscript komt dus bovenop de codetaal van bitcoin en het wordt met veel gejuich ontvangen. Een ontwikkelaar van Blockstream is blij dat hij niet meer op de ‘unsexy en vital’ met de code hoeft te werken.

Het is dus een makkelijkere manier om iets bovenop bitcoin te bouwen. Als je geïnteresseerd bent in deze materie is het aan te raden het artikel van bitcoinmagazine te lezen.

Cryptotwitter

Bij The Exchange, een nieuwsprogramma van CNBC voor investeerders, was gisteren Anthony Pompliano te gast. En als dat het geval is, dan weet je één ding zeker: bitcoin wordt rondgebazuind. En zo geschiedde. Hij vertelde over het verschil tussen Libra en bitcoin en de regulatie die hierbij komen kijken.

?s=19

James Tadaro komt met een interessante visual. Hij heeft alle assets die in dit kalenderjaar het best hebben gepresteerd in een beeld gevangen. In deze animatie zie je Chainlink, TRON en Litecoin in het begin van het jaar goed presteerden, terwijl uiteindelijk ook Bitcoin (uiteraard) boven komt drijven. Ook Binance Coin en Tezos blijven een prima jaar achter de rug te hebben.

Tot slot toch nog even een klein stukje TA. Josh Rager ziet dat de weeksgrafiek al geruime tijd rond de huidige prijs van $10.300 opent en sluit. Tegelijkertijd maakte Bitcoin een lower high door op de 20MA te bouncen. Het is hopen dat de candle sluit boven de $10.200, want anders is er zowel voor lange als middellange termijn een weg omlaag te verwachten.

Bron: Coindesk