Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

In dit artikel pakken we de koers van Bitcoin erbij en kijken we wat cryptotwitter hierover te zeggen heeft. Bullish of bearish? Verder heeft de anonieme persoon achter ‘My Reveal’ zijn naam en foto op het internet gepubliceerd. Hij claimt in een blogpost (die veel andacht krijgt) de enige echte Satoshi Nakamoto te zijn.

Bitcoin (BTC) update

Als je dag begon met de bitcoin update, is er price-wise vrij weinig veranderd. Bitcoin wordt op dit moment verhandeld rond de $10.775 en dat is 0,57% meer dan gisteren op hetzelfde moment. De koers krabbelt langzaam aan op terug richting de eerdere highs die zijn gemaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Analist John van Meer voorspelde in zijn analyse dat de koers zal voorlopig in een spagaat zit. Er vormt zich een lower high tussen $10.800 en $11.400. Bekijk hier zijn complete analyse.

Lees ook: Satoshi Nakamoto, uitvinder (s) van bitcoin, is miljardair

Faketoshi Nakamoto

Gisteren kon je op bitcoinmagazine al lezen dat er weer een greep wordt gedaan naar de naam Satoshi Nakamoto. Een anoniem persoon publiceerde een verhaal waarom hij dé Satoshi moet zijn. Vanochtend kwam deel twee (en drie) online van ‘My Reveal’: het gaat om James Bilal Khalid Caan. Hierbij voegde hij ook een foto van zichzelf toe.

In het bericht verteld hij dat hij z’n toegang tot de 980.000 BTC is verloren omdat hij ze op een oude ACER laptop liet staan terwijl hij niet aan back-ups deed. Verder is hij erg gefascineerd van de Chaldeaanse numerologie, en dit is ook telkens terug te zien in zijn anekdotes. Zijn geheim maakte hem paranoia en daarom ging hij zich anders voordoen dan dat hij daadwerkelijk was. Hij veranderde zelfs zijn schrijfstijl om zo alle mogelijke linken met de persoon achter de whitepaper van bitcoin te voorkomen. Zelfs zijn vrouw wist niet van zijn pseudoniem af.

Als je nog even tijd over hebt, is het zeer aan te raden om zijn verhaal integraal te lezen. Niet omdat je dan getuige bent van het verhaal van de enige echte Satoshi, maar omdat het een prachtig stukje tekst is waar goed over na is gedacht. Dat moet wel eerlijk gezegd worden.

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto
Klein deel van het verhaal van Bilal

Maar waarom doet Bilal dit? Hij zet zichzelf voor schut en hij schiet er helemaal niets mee op. Maar pas op! Er zit op de website een knop waar jij jouw email kunt insturen voor updates. Wees bij deze dus gewaarschuwd en zorg ervoor dat jouw email niet in een een of andere sales-database terecht komt.

Binnen no-time richtte heel cryptotwitter zich tégen deze persoon. Iedereen is er van overtuigd dat Bilal niet de echte Satoshi is. Iedereen kan met veel fantasie dit verhaal maken. De enige echte manier om écht te bewijzen dat je Nakamoto bent, is door het genesis block te signeren.

Cryptotwitter

Uiteraard werd er op cryptotwitter ook weer gediscussieerd over de prijs en koers van Bitcoin. DonAlt is het eens met de analyse van De Bitcoin Consultant. We zitten in een range tussen de $10.800 en de $10.400. Het ziet er niet heel gunstig uit, maar ook weer niet dermate slecht dat we terug in USDT moeten gaan. Als we wel door de support heen gaan naar beneden, ligt het volgende target volgens @CryptoDonAlt op de $8.000.

Luke Martin zag vanochtend (dinsdag, red.) al dat er een resistance rond de $10.800 zat. Er zijn twee situaties die hem warm maken voor een nieuwe swing: de prijs komt óf boven de $10.950 óf het valt terug tot de $10.550. Inmiddels heeft deze pullback plaatsgevonden tot precies dit target, waarna de prijs weer langzaam omhoog ging. Is het hiermee dus ook tijd voor een nieuwe swing?

?s=19

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Lees meer