Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Voormalig ijshockeyer Igor Musatov is gearresteerd voor het meewerken aan een bitcoin scam. Volgens het Russische persbureau TASS heeft de rechtbank uit Moskou besloten dat hij een maand moet worden vastgezet. De oplichtingszaak ging over een bedrag van maar liefst $800.000.

Misdaad met bitcoin

Musatov gaf in de rechtszaal aan onschuldig te zijn aan deze vermeende misdaad. Het hele gedoe is volgens hem gebaseerd op een reeks van misverstanden. Er wordt beweerd dat hij onderdeel was van een bedrijf die een exit scam deed.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De CEO van een IT bedrijf diende een klacht in tegen (onder andere) de atleet omdat hij hem had bedrogen terwijl hij een deal sloot met betrekking tot de verkoop van bitcoins.

Door met enkele andere personen samen te zweren tegen deze CEO, zou er in begin 2018 fraude gepleegd zijn.

Op aanraden van de groep criminelen werd er voor 45 miljoen roebels aan cryptomunten verkocht. Hier is echter nooit iets van terecht gekomen bij de rechtmatige eigenaar.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Uitspraak van de rechter"]"Om te voldoen aan de petitie van het onderzoek is gekozen om Musatov tot 15 oktober een preventieve maatregel in de vorm van detentie op te leggen"[/penci_blockquote]

Momenteel zijn er (nog) geen strenge wetten in Rusland tegen het gebruik van cryptocurrencies. Deze regelgeving bevindt zich nog steeds (en al geruime tijd) in een grijze gebied.

De andere betrokken persoon bij het misdrijf is door de rechtbank onder arrest geplaatst.

Aantonen onschuld

Als antwoord hierop gaf Musatov aan bereid te zijn om alle onschuld aan te tonen. De uitspraak van de rechtbank is nog niet in werking getreden en dus kan de voormalig sporter nog in hoger beroep gaan.

Een onderzoek van het Russian Public Opinion Research Center (VCIOM) toonde eerder dit jaar aan dat de hype rondom cryptocurrencies in het land aan het afnemen is. Mensen met minder kennis over de cryptocurrencies zijn vaker vatbaar voor deze oplichting.

Igor Musatov is afkomstig van de hockeyschool van de Spartak in Moskou. Hij speelde voor verschillende clubs uit Rusland en Slowakije.

Zijn laatste club was de Slowaakse Slovan in het seizoen 2016-2017 en speelde in de Continental Hockey League. Als onderdeel van het jeugdteam van Rusland won hij de zilveren plak van het WK 2007.

Bron: Chaintimes

Lees meer over:
Bitcoin scam crypto

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties