Bitcoin startup Zap haalt $3,5 miljoen op om bedrijf op te schalen

Bitcoin startup Zap heeft $3,5 miljoen aan investeringen opgehaald in een seed-ronde van april van dit jaar. Forbes meldt dat de financieringsronde is geleid door Green Oaks Capital en Morgan Creek (van Mark Yusko). Ook Anthony Pompliano was erbij betrokken.

Het nieuws is nooit echt openlijk aan de grote klok gehangen. Maar uit documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat de jonge oprichter Jack Mallers wel degelijk een flinke investering heeft weten binnen te hengelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin start-up Zap

Volgens Forbes wilde hij zich blijven focussen op het werk en maakte hij daarom deze investering niet bekend aan het grote publiek.

Zap is een bedrijf van Jack Mallers. Hun bekendste product zijn de Zap wallets voor het Lightning Network. De mobiele en desktop wallet zijn hebben in de markt een goede naam wegens de gelikte gebruikersinterface.

De spoeling qua Lightning wallets is nog relatief dun. Naast Zap zijn er maar een handjevol andere apps in de markt, zoals Zeus, BlueWallet en Phoenix. Maar ondanks dat publiceerde Mallers recent al een tweede Bitcoin Lightning app. Met de Strike wallet kun je dollarbetalingen doen die het Lightning Network als settlement layer gebruikt.

Opschalen bedrijf

Met deze $3,5 miljoen uit de financieringsronde wil Mallers het bedrijf verder opschalen. Hij gaf toe dat hij geen ervaring heeft met het opbouwen van een bedrijf. Daarom heeft hij de betrokkenheid van de investeerders hard nodig.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Ik ken bitcoin goed, ik ken markten, de handel en de techniek goed, maar dat is het dan ook. Ik heb nog nooit een bedrijf opgeschaald, en dus ging het er mij om dat ik mijzelf kan omringen met mensen die dit eerder hebben gedaan en deel wilden uitmaken van deze reis.”[/penci_blockquote]

Op dit moment heeft Zap 13 mensen in dienst uit onder andere Barcelona, Berlijn, Servië, Oostenrijk en Oekraïne. Met de investering hoopt Mallers meer ervaren werknemers in dienst te kunnen nemen.

Familie Mallers

De Mallers’ familie is geen onbekende naam. De vader en opa van Jack waren betrokken bij de CME. Opa Bill Mallers was in 1973 zelfs betrokken bij de opening van de Chicago Board of Exchange (CBOE). In 1984 richtte hij daarnaast ook de First American Discount Corporation op met de vader van Jack. Ze groeiden uit tot een van de grootste discount futures handelaars.

De nog maar 26 jaar jonge Jack werkt in een hele andere industrie. Maar net als zijn vader en opa baart hij veel opzien met de nieuwe Strike app. Hiermee kun je dollar betalingen vanaf een bankrekening doen die in de praktijk via het Lightning Network plaats vinden (zonder dat je daar als gebruiker iets van merkt).

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC