'Legendary' Bitcoiners halen geld op voor Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road

'Legendary' Bitcoiners halen geld op voor Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road

Via BitcoinTalk is er en ludieke actie opgezet om Ross Ulbricht te steunen. De oprichter van Silk Road moet al enkele jaren te brommen.

Geld ophalen voor Ross

De actie is op touw gezet om geld op te halen voor Ulbricht. Op het platform is een veiling gestart door de pseudonieme Bitcoiner met de naam "Vizique".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Iemand die een beetje thuis is op BitcoinTalk kent deze naam wel, want het account heeft de Legendary status bereikt. Dit houdt in dat hij of zij al meer dan 1000 keer iets heeft gepost.

In de veiling gaan biljetten van 100 bolivar in de verkoop. Dit vertegenwoordigt nog niet eens de waarde van 1 eurocent, maar toch is het een erg gewild biljet.

Op het briefgeld staat namelijk het gezicht en de handtekening van Charlie Shrem. Hij was een van de eerste mensen die met Bitcoin werkte. Een prominente naam in de scene dus.

In december 2014 werd Shrem overigens veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens het ontbreken van een vergunning. Zijn bedrijf was actief op de Silk Road-markt. Hij werd rond juni 2016 vrijgelaten uit de gevangenis.

'Legendary' Bitcoiners halen geld op voor Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road

Biedingen voor Ulbricht

De biedingen beginnen met 0.001 BTC ($7) en worden iedere keer verhoogd met 0.001 BTC. Het huidige bod voor een biljet staat op 0,015 BTC ($110). De veiling eindigt op 5 januari.

Tot nu toe is meer dan de helft van de zeven biedingen gedaan door andere 'BitcoinTalkers' die ook de Legendary status hebben.

Het bolivar-biljet is bewerkt met het gezicht van Charlie Shrem. Hierop staat de kenmerkende gepixelde bril van de 'Deal with it' meme.

Naar verluidt is het biljet gedrukt door de monetaire autoriteit van de 'Banco Central de Bitcoin' in de 'Republica Blockchain du Bitcoin'. Een knipoog is bij dit statement wel op zijn plaats.

Op het biljet staat het Bitcoin-symbool ₿ en de ticker 'BTC'. Tot slot staan er rechts bovenin het biljet ook enkele gouden munten weergegeven.

Ulbricht en Shrem

Zoals je hierboven al kon lezen hebben de twee, Ulbricht en Shrem, een geschiedenis met elkaar.

In 2011 richtte Ross Ulbricht de Silk Road op, wat de grootste site voor drugshandel op het darkweb werd. In 2013 werd de site gesloten. Ulbricht gebruikte de naam Dread Pirate Roberts, een verwijzing naar de gemaskerde held van The Princess Bride.

Hij werd later veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Zijn moeder Lyn voert campagne namens zijn zoon, onder de naam 'Free Ross'. Een petitie om hem te bevrijden krijgt geruime tijd flinke aandacht.

Er zijn meer dan 260.000 handtekeningen opgehaald. De bedoeling is om de aandacht van de Amerikaanse president Donald Trump te trekken, maar tot nu toe is dat tevergeefs.

Bitcoin kopen en verkopen

Charlie Shrem was een vroege Bitcoiner. Hij bedacht BitInstant, een manier om bitcoin te kopen en verkopen. Destijds was dat nog maar een van de weinige platformen waar dat kon.

Hij werkte met Erik Voorhees, nu CEO bij ShapeShift, en de Winklevoss-tweeling (van Gemini en Winklevoss Capital)

Shrem werd in december 2014 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in het runnen van BitInstant. Dit was een bedrijf dat betalingen faciliteerde die betrekking hadden tot de Silk Road. Hij had hier echter geen vergunning voor.

Op twitter kun je alle 'avonturen' van Ulbricht volgen. Ulbricht stuurt via de post zijn tweets naar familieleden.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties