Bitcoin update: $6250 in zicht? Komt er een death cross aan?

Alles en iedereen lijkt bullish op de verschillende social media platformen. Vorige week beschreef ik dat de bulls door $5490 moesten breken om de uptrend voort te zetten. Dit is gebeurd en $6000 lijkt in zicht, maar eerst moet een volgende weerstandspunt worden doorbroken. Tevens is de golden cross ook gebeurd. Lees snel verder om te weten te komen wat verwacht kan worden van de bitcoin prijs!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek zien we dat de prijs langzaam maar zeker omhoog blijft bewegen. Het is door de weerstand van $5490 gebroken en gestopt bij $5689, net voor de psychologische weerstandspunt $5700.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Figuur 1

Bitcoin update: $6250 in zicht? Komt er een death cross aan?

Gezien de bullishness zie ik het gebeuren dat de prijs vrij gemakkelijk door de $5800 weerstandspunt gaat naar $6000 – $6250. Er is vrij weinig weerstand bij $5800 wat hieronder beter te zien is op de dagelijkse grafiek (figuur 2).

De RSI leek vorige week af te vlakken, maar is toch nog licht gestegen en heeft nog veel ruimte om te stijgen met de prijs. Ondanks de omhoog kruipende koers blijf ik me zorgen maken over deze koersstijging die al een aantal weken duurt.

En dit komt door het volume dat niet meekomt met de koersstijging zoals te zien in figuur 1. De term bulltrap wordt al minder geschreeuwd, maar ik hou er nog steeds rekening mee.

Figuur 2

Bitcoin update: $6250 in zicht? Komt er een death cross aan?

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is beter te zien dat er wat weerstand zit rond de $5800, maar dat er daarna vrij weinig weerstand is tot de psychologische grens van $6000 en daarna het weerstandspunt $6250.

Daarom denk ik dat de prijs vrij makkelijk tot wel $6000 en misschien $6250 kan gaan als het door de $5800 gaat. Reken op heel veel weerstand tussen de $6000 – $6250.

Dit is een steunpunt wat bijna een jaar lang heeft stand gehouden voordat het brak. De RSI is inmiddels ook redelijk afgekoeld en heeft daarom om ruimte om weer te stijgen.

Golden cross

De golden cross wordt gezien als een bullish scenario waarbij de 50-day MA de 200-day MA naar boven kruist. Dit heeft nu voor een prijs koersstijging geleid en doet velen geloven dat we in een stijgende markt zullen blijven.

Nu kan het goed zijn dat de prijs zal blijven stijgen, alleen zie ik dat niet gebeuren. Ik denk dat er nog een stevige shake out zit aan te komen, eventueel vergezeld van een death cross.

In 2015 was er een death cross en een tweede golden cross nodig (figuur 3) voordat de bulls echt weer de bullrun lieten beginnen.

Figuur 3

Bitcoin update: $6250 in zicht? Komt er een death cross aan?

Concluderend

Weerstand na weerstand wordt uit de weg geruimd door de bulls. Als $5800 ook wordt doorbroken is er maar weinig dat de bulls tegenhoudt om naar de $6000 – $6250 door te stomen.

Ik hou rekening met een shake out de komende dagen/weken die eventueel vergezeld wordt met een death cross.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws