Volgens Bitcoins MVRV-Ratio Komt de Échte Bullmarkt op Dit Cruciale Punt

bitcoin bullmarkt

CryptoQuant, een crypto analysebedrijf, heeft onlangs de verhouding tussen de marktwaarde en de gerealiseerde waarde (MVRV-ratio) geanalyseerd. Deze ratio, die de marktwaarde van bitcoin vergelijkt met de gerealiseerde waarde, is een essentiële maatstaf voor het beoordelen van de winstgevendheid van investeerders en de algehele marktwaardering. Maar wat vertelt de huidige MVRV-ratio ons over de crypto markt? Volgens de analyse zijn we nog niet in een bullmarkt beland, en zouden we mogelijk dus veel hogere prijzen van bitcoin kunnen verwachten!

De historische waarden van de MVRV-ratio

Historische waarden van de MVRV-ratio, specifiek de niveaus 1.50 en 2.00, hebben een cruciale rol gespeeld in het definiëren van de fasen van eerdere bullmarkten van bitcoin. De drempelwaarde van 1.50, vaak omschreven als de “capitulatiezone”, duidt op een periode van verhoogde angst en paniek onder investeerders, die meestal resulteert in een verkoopgolf.

Uit de analyse van CryptoQuant blijkt dat de start van bullmarkten in 2015, 2018 en 2020 samenviel met momenten waarop de MVRV-ratio deze capitulatiepunt naderde of eronder dook, wat aangeeft dat dit de momenten waren waarop de bodem werd gevormd en investeerders opnieuw begonnen te accumuleren.

Daartegenover staat de MVRV-ratio van 2.00, bekend als de “trigger voor de bullmarkt”, die een toename in het vertrouwen van investeerders en een versnelling van de koopdruk aangeeft. Historische analyses tonen aan dat de bullmarkten van 2013, 2017 en 2021 momentum kregen nadat de MVRV-ratio het niveau van 2.00 overschreed, wat weerspiegelt dat investeerders geloofden in de opwaartse trend van bitcoin en bereid waren om meer te investeren.

https://twitter.com/cryptoquant_com/status/1754586552942940426

De huidige MVRV-ratio van bitcoin

Op 5 februari 2024 stond de MVRV-ratio op ongeveer 1.80, wat bitcoin dicht bij de eerder genoemde bodemzone plaatst, zonder dat er nog een bullmarkt is getriggerd, volgens inzichten van CryptoQuant. Het analysebedrijf stelt dat het doorbreken van het 2.00 niveau een bullish rally zou kunnen uitlokken, wat een belangrijk moment markeert voor bitcoin investeerders om in de gaten te houden.

Lees meer over:
bullmarkt

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...