Bitcoin futures gedomineerd door BitMEX: ruim $1000 miljard volume

De markt van bitcoin (BTC) futures groeit, en daar plukt de BitMEX de vruchten van. De populaire optiebeurs, opererend vanuit Hongkong, maakte dit weekend een aantal cijfers bekend. Het Nederlandse Deribit volgt knap op de tweede plek wereld na BitMEX.

NB. Dit artikel is geen financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitMEX dominant marktleider

Afgelopen 24 uur heeft BitMEX $7,2 miljard aan volume gedraaid, zo blijkt uit deze benchmark.
Zo is er de afgelopen 365 dagen voor $1.000 miljard een handelsvolume gedraaid op de beurs aan bitcoin opties. Ceo Arthur Hayes maakte het nieuws – vanzelfsprekend – bekend via Twitter.

Hij daagt gelijk econoom Nouriel Roubini uit, met wie hij aanstaande woensdag een debat heeft tijdens de Asian Blockchain Summit in Taipei, 2 en 3 juli.

BitMEX is marktleider op de markt van bitcoin (BTC) futures. Deribit van de gebroeders Marius en John Jansen uit Amsterdam volgt knap op de tweede plek, nog voor Huobi, OKEx en CME Globex.

Bitcoin futures gedomineerd door BitMEX: ruim $1000 miljard volume

Bitcoin (BTC) futures

De markt van bitcoin (BTC) opties en futures groeit met de dag. Op 22 juli gaat de Intercontinental Exchange (ICE) het futuresplatform Bakkt testen. Afgelopen week meldde CME Group een nieuw record van verhandelde bitcoin futures: $1,7 miljard waarde op één dag.

In maart dit jaar rolde Fidelity haar custody service voor cryptomunten uit. Voorlopig sluit Fidelity het aanbod van futures echter uit.

Maar ook Binance en Bitfinex komen hoogstwaarschijnlijk met een future exchange in de toekomst.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...