BlackRock gaat dan toch hoogstwaarschijnlijk de cryptomarkt betreden

BlackRock onderzoekt of het gaat investeren in bitcoin futures. Het bedrijf is met 6,3 biljoen (6.300 miljard) dollar in beheer de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Het biedt beleggingsdiensten aan voor instellingen op Wall Street, particuliere beleggers en stichtingen.

BlackRock

Dat een speler met een reputatie als BlackRock, als een van de meest prestigieuze beleggingsondernemingen ter wereld, onderzoek doet naar cryptovaluta’s mag goed nieuws heten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zou namelijk het keerpunt kunnen betekenen voor de crypto’s, met een verdere legitimatie en adoptie van bitcoin, cryptovaluta’s en de onderliggende blockchaintechnologie.

Eerder liet BlackRock’s CEO Larry Fink nog weten het helemaal niets te vinden, met het bekende riedeltje dat mensen het enkel gebruiken om geld wit te wassen. In februari zag het bedrijf overigens al wel het potentieel.

BlackRock gaf toen aan: “We see cryptocurrencies potentially becoming more widely used in the future as the markets mature. Yet for now we believe they should only be considered by those who can stomach potentially complete losses”

Concurrentie

Nu BlackRock medewerkers weglopen bij het bedrijf om over te stappen naar een durfkapitaalfonds gefocust op blockchainoplossingen moet BlackRock blijkbaar toch iets met die crypto’s. Wellicht is er genoeg lucht uit de markt.

Ook de concurrentie zit trouwens in de cryptovaluta’s, een andere goede reden voor BlackRock onderzoek naar cryptovaluta’s flink uit te breiden.

Susquehanna International Group (SIG) en Fidelity, de op een na grootste vermogensbeheerder ter wereld, zijn al een tijd geïnvesteerd in de crypto’s.

Daarnaast nog de Nasdaq en de New York Stock Exchange die richting bitcoin aan het kijken zijn en zich aan het bedenken zijn of het slim is om eigen cryptobeurzen te openen. Blackrock kan het zich eigenlijk niet veroorloven achter te blijven.

Bronnen: Financial News, Crypto Globe

Foto: Flickr / Financial Times

Inschrijven nieuwsbrief