BTCPay Server lanceert desktop app, voor integratie hardware wallets

BTCPay Server heeft onder de naam Vault een desktop applicatie gelanceerd. Bedoeld om haar bitcoin betaalsysteem te koppelen aan hardware wallets op de markt zoals Trezor, Coldcard en Ledger.

Bitcoin en financiële privacy

BTCPay Server is een open-source platform (zie Github) waarmee webshop eigenaren in eigen beheer bitcoin betalingen kunnen verwerken. Je draait daarvoor een eigen full bitcoin node met software van BTCPay.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar de software krijgt géén toegang tot de private keys van de ontvangen bitcoin. Als eigenaar heb je dus een externe hardware wallet nodig om de ontvangen bitcoin weer te kunnen uitgeven.

En dat leidde in de praktijk tot moeilijkheden omdat de diverse hardwareleveranciers met andere specificaties (xpub exportfunctie of niet).

Door met derde partijen te werken voor het versturen van hun bitcoin, gaf dat inbreuk in hun financiële privacy.

Vault desktop app

Met de desktop app moeten deze problemen tot het verleden gaan behoren. De server is namelijk via de applicatie direct verbonden met iemands hardware wallet. Vandaar kan hij de bitcoin versturen of eventueel - via een ruilbeurs - omzetten in euro of een andere valuta.

De Vault is de opvolger van een intern walletsysteem in de server, maar die ondersteunde alleen de Nano S van Ledger en Coldcard.

Ondersteunde modellen

Met deze nieuwe release is het aantal ondersteunde modellen behoorlijk uitgebreid:

Oprichter Nicolas Dourier wil uiteindelijk met BTCPay zo groot worden als marktleider BitPay, zo vertelde hij eerder in een interview uit 2018.

Uitlegfilmpje

Zo werkt BTCPay Server.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...