Staat CEO van bitcoin beurs Bakkt op nominatie voor Amerikaanse Senaat?

Brian Kemp, gouverneur van de Amerikaanse staat Georgia, gaat Kelly Loeffler voordragen voor een zetel in de Amerikaanse Senaat. Loeffler is CEO van Bakkt, de beurs die bitcoin futures aanbiedt. Zo meldt Cointelegraph op haar website.

Bakkt CEO naar Senaat?

De lokale nieuwssite AJC komt met het nieuws dat Kemp van plan is om Loeffler te strikken voor deze positie. Zo wil de Republikeinse partij onder meer de politiek aantrekkelijk maken voor vrouwen. Zodra de keuze valt op Loeffler, is zij de tweede vrouw die de staat Georgia in de Senaat vertegenwoordigt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Loeffler mag in die positie ook optreden als financier van de activiteiten van de Grand Old Party (GOP), een andere naam voor de Republikeinen. Zij is de echtgenote van Jeff Sprecher, eigenaar van de Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange en Bakkt.

Wil je bitcoin kopen voor een voordelige prijs? Ga naar Bitcoin Meester!

Donald Trump

Loeffler ondersteunt in het openbaar enkele standpunten van de partij zoals het versterken van de Amerikaanse grens met Mexico. Een nog strengere aanpak van drugs – en mensenhandel. Het verlagen van de zorgkosten en het bewaken van de Amerikaanse belangen in een geglobaliseerde economie.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Zodra ik gekozen ben, sta ik volledig achter president Trump, senator David Perdue en jullie om de VS ‘great’ te houden’.[/penci_blockquote]

De huidige zetel in de Senaat is bezet door Johnny Isakson, die deze dit jaar moet verlaten vanwege gezondheidsproblemen. Volgens onbevestigde bronnen gaat Kemp komende week het aanstellen van Loefler bekend maken.

Bakkt bitcoin futures

De voorkeur van president Donald Trump ligt echter niet bij Loeffler, maar bij Doug Collins. Deze politicus geldt als een fervent voorstander van de Trump politiek: het recht om een wapen te dragen en een verbod op abortus.

Volgens Trump en zijn volgers zijn de opvattingen van Loeffler te gematigd. Volgens de website uit Atlanta, is Kemp samen met Loeffler op bezoek geweest bij Trump om haar zieltje te winnen, maar dat mocht helaas niet baten.

Het is dus nog even onzeker wat de uitkomst hiervan gaat zijn.

Ondertussen krijgt Bakkt als handelsplatform de nodige tractie op de cryptomarkt. Onlangs was er bij Bakkt sprake van een nieuw dagrecord met $42,5 miljoen aan verhandelde futures contracten. Het volume hangt de afgelopen dagen iets boven de $20 miljoen.

Concurrentie

Bakkt opereert in een markt met de nodige concurrenten zoals CME. Retail-beleggers zoeken ook hun toevlucht in beurzen zoals BitMEX, Binance, Deribit en PrimeXBT om in futures en opties te handelen.

Bakkt onderscheidt zich doordat de contracten gedekt zijn met bitcoins en niet met dollars. Dat betekent dat Bakkt zelf ook inkoper is van bitcoin op de markt. Er is namelijk een bepaalde hoeveelheid BTC nodig om hun klanten uit te kunnen keren.

Bakkt is gestart eind september, toen de bitcoin prijs een daling al had ingezet. BTC is sinds het voorlopige hoogtepunt bij $14.000 meer dan 40% gecorrigeerd.

Deels omdat beleggers simpelweg hun winst pakten en bitcoin omzetten in fiat geld. Ook hebben professionele partijen er belang bij om te speculeren op een lagere koers op de futures markt. Naarmate de prijs daalt op de spotmarkt, ontstaat de kans om grootser in te kopen tegen een lagere koers.

Kom gezellig langs op Telegram en praat mee!

Lees meer over:
BakktCEOTrump

  By Wessel Simons

  Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  bitcoin bullish Nieuws
  “Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

  De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

  Lees meer