CEO Japanse cryptobeurs: “Bitcoin naar all-time high eind 2019”

De koers van bitcoin bereikt eind volgend jaar een ‘all-time-high’. Dat is tenminste de voorspelling van Mike Kayamori, ceo van de Japanse fintechfirma en cryptoruilbeurs Quoine.

Bitcoin koers

Kayamori voorspelt dat het marktsentiment in 2019 een stuk positiever zal zijn. Hij zegt: “Kijkende naar de historische trends van bitcoin, is de bodem nabij.”
Bitcoin is op moment van schrijven 3.875 dollar waard, omgerekend circa 3.400 euro per stuk. Diverse technisch analisten beten hun tanden stuk op de koers van bitcoin. Zij verklaarden ten onrechte dat bitcoin een stevige bodem had op 6.000 dollar en 4.000 dollar. Op het hoogtepunt, medio december 2017, was bitcoin 20.000 dollar waard, meer dan 17.000 euro per stuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Koers BTC/USD afgelopen 5 jaar (bron: Tradingview/Coinbase)

CEO Japanse cryptobeurs: “Bitcoin naar all-time high eind 2019”

Bitcoin delvers

Kayamori verwijst ook naar de trend dat steeds meer bitcoin delvers ermee ophouden. Volgens hem biedt dat juist kansen voor de delvers die over blijven.

“If there’s enough miners going out of business, that [means] equilibrium is near. When you look at how markets overshoot, both up and down, you can probably say it’s close to the bottom.”

In eigen land Japan merkt Kayamori ook dat de houding van de overheid ten positieve verandert. De meeste cryptobeurzen in het land voldoen aan de voorwaarden die toezichthouder FSA heeft opgesteld. Begin dit jaar werd het land opgeschrikt door een massale hack van ruilbeurs Coincheck. Maar liefst 534 miljoen dollar werd buitgemaakt. Aanleiding voor de Japanse overheid om de regels rondom governance en compliance fors aan te scherpen.

STO-markt

Ook ziet hij toenemende interesse in ‘Security Token Offerings’, oftewel STO’s, volgens sommigen de opvolger van de Initial Coin Offerings (ICO’s). Er zijn diverse varianten van STO’s in omloop. Bedrijf A kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de blockchain te gebruiken om nieuwe financiering bij haar achterban op te halen. Het administratieve proces (koop van het aandeel, uitkeren dividend), is dan via de blockchain geregeld.

Een andere variant is dat een bestaande asset, bijvoorbeeld een gebouw of kunstwerk, in stukjes waarde wordt gehakt. Elk stukje wordt gedigitaliseerd in een STO, een security token. Diverse marktvolgers verwachten dat de STO-markt duizenden miljarden dollars waard kan worden.

Bron: Cointelegraph

Compilatie "CZ" van Binance, Tim Draper, Ronnie Moas, Pantera Capital

Bekijk deze compilatie van Bitcoin Magazine Waarin onder meer "CZ" van Binance (0:22 minuten), Tim Draper (1:02 minuten) en Dan Morehead van Pantera Capital (1:13 minuten), een van de grootste cryptofondsen ter wereld, uitspraken doen over de toekomstige koers van bitcoin. Ook Marc van der Chijs doet een voorspelling (2:32 minuten).

Inschrijven nieuwsbriefDoor: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...