CEO Mt. Gox Bitcoin exchange schuldig bevonden aan manipulatie

Mark Karpeles, voormalig CEO van de Bitcoin exchange Mt Gox, is schuldig bevonden en krijgt een voorwaardelijke straf van twee jaar en zes maanden. De CEO is schuldig bevonden aan het knoeien met financiële gegevens door de Tokyo District Court. De 2½ jaar gevangenisstraf die is opgelegd aan Mark Karpelès zal niet worden uitgevoerd. Tenzij hij een overtreding begaat in de komende 4 jaar.

Hij is echter vrijgesproken van de beschuldiging verduistering, omdat de rechtbank concludeerde dat hij zonder kwaadwilligheid heeft gehandeld. Het knoeien was een poging om de totale verliezen die de exchange leed te maskeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Meer Mt. Gox nieuws” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”2″ style=”grid” align=”none” withids=”21219,10647,” displayby=”recent_posts” orderby=”date”]

Rechtzaak

Het oordeel van de rechtbank komt bijna vijf jaar na de ingediende faillissement door Mt Gox. Hij beweerde dat hij was gehackt en dat er 850.000 bitcoin’s gestolen was, waarvan een deel later werd terug gevonden.

In december vroegen Japanse aanklagers een gevangenisstraf van 10 jaar voor verduistering van Karpeles. De aanklagers beweerden dat hij ongeveer $ 3 miljoen gebruikte voor zijn eigen persoonlijk gebruik.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Karpeles CEO Mt Gox”] Ik had nooit gedacht dat dingen op deze manier zouden eindigen en het spijt me altijd voor alles wat er gebeurd is en voor al het effect dat het had op alle betrokkenen.[/penci_blockquote],

In augustus vorig jaar heeft het Japanse faillissements gerechtshof, dat aanvankelijk toezicht op de zaak hield, de zijde gekozen van de schuldeisers. De schuldeisers hadden een verzoek ingediend om de zaak te verplaatsen naar een civiele rechtbank.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshackMt.Gox