Litecoin (LTC) Foundation zéér afhankelijk van portemonnee Charlie Lee

Litecoin (LTC) Foundation zéér afhankelijk van portemonnee Charlie Lee

Litecoin-oprichter Charlie Lee blijft de Litecoin Foundation financieren, ondanks geruchten dat Lee in financieel zwaar weer zit.

Charlie Lee over Litecoin (LTC) Foundation

Tegenover nieuwssite Coindesk laat Lee weten dat de financiële situatie van de stichting net zo geraakt is door de cryptowinter als andere stichtingen. Sinds 2017 zijn de donaties van Lee goed voor 80% van de financiering van de stichting.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een vrij ongezonde situatie, omdat de ontwikkeling van Litecoin afhankelijk is van Lee.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Charlie Lee, oprichter Litecoin"]Het doel is uiteraard om de Foundation haar broek te laten ophouden via donaties, sponsorships en verkoop uit merchandise. Tot dat moment blijf ik de stichting financieel ondersteunen zolang dat noodzakelijk is.[/penci_blockquote]

Volgens bestuurder Xinxi Wang van de Foundation zijn de donaties in het eerste kwartaal van 2019 scherp gedaald. Wang zag dit vanaf april wel weer aantrekken.

Cryptowinter

‘We denken niet dat er een verband is tussen het aantal donaties en enthousiasme over het project, aldus Wang tegenover de Chinese nieuwssite XCong.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Charlie Lee, Litecoin"]‘We hebben niet actief donaties gepromoot in kwartaal één. Ook was de prijs van LTC laag, waardoor eenzelfde aantal donaties leidt tot een lager bedrag. In kwartaal twee hebben we enkele honderden duizenden dollars aan donaties ontvangen’.[/penci_blockquote]

De stichting heeft moeten besparen op haar personeelskosten, maar medewerkers nemen genoegen met een lager salaris. Sterker nog, ze boden dat zelf actief aan.

Volgens Lee gaat het goed met het aantal partnerships, zoals Litecoin deze onlangs sloot met de American Football-club Miami Dolphins.

Litecoin halvening

Litecoin is dit jaar iets meer in het gekomen. De koers van LTC is sterk gestegen in de eerste maanden van 2019. Dat was in anticipatie op de halvering van blockreward voor Litecoin miners.

Die beloning is per 5 augustus teruggebracht van 12,5 LTC in plaats van 25 LTC per block. Handelaren speculeerden op een hogere koers.

Maar sindsdien is de koers sterk gedaald net zoals de computerkracht van het netwerk. Naar verluidt is een onbekend aantal miners na de halvening afgehaakt omdat mining minder winstgevend is. Het is aannemelijk dat door veel miners is overgestapt naar een andere Proof-of-Work blockchain.

Litecoin (LTC) Foundation zéér afhankelijk van portemonnee Charlie Lee

Mimblewimble en anonieme transacties

Litecoin is ook op zoek om privacy-aspecten toe te voegen aan haar blockchain. Ze zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met onder meer Beam uit Israël. Volgens oprichter Alexander Zaidelson van Beam bestaat er een open dialoog tussen beide teams. ‘Vooral op het gebied van de architectuur en ontwerp bieden we elkaar hulp’.

Ook werkt Litecoin samen met Grin-ontwikkelaar David Burkett om het protocol verder te ontwikkelen.
Lee kwam onlangs in het nieuws met zijn investering in de security token offering van INX token.

In de onderstaande nieuwe aflevering van de Magical Crypto Friends gaat Lee ook in hoe de Litecoin blockchain gaat werken met het Mimblewimble-protocol.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan