‘China stelt nationale cryptomunt uit vanwege Coronavirus’

De Chinese overheid stelt haar pilot naar een nationale cryptomunt uit vanwege het Coronavirus (COVID 19). Diverse overheidsdiensten werken op halve kracht en hebben hun werk nog stilgelegd vanwege de epidemie in het land.

China en nationale cryptomunt

Het bericht is echter wel gebaseerd op één anonieme bron, waarover The Global Times bericht. Die bron zegt:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘De uitbraak van het Coronavirus heeft geleid tot uitstel van de voorbereidingen voor de cryptomunt. Doordat loopt het project van de overheid en de centrale bank vertraging op’.[/penci_blockquote]

Het ontbreekt simpelweg aan het personeel bij de centrale bank om het project voor een digitale renminbi door te zetten. De pilot zou in de eerste helft van 2020 gaan starten.

Het plan staat nog steeds om later dit jaar de nationale Digital Currency Electronic Payment (DCEP) te gaan introduceren. De exacte datum is onbekend.

Podcast met Marc van der Chijs over Coronavirus terugluisteren?

De Nederlandse ondernemer Marc van der Chijs vertelt over hoe hij zijn kinderen vanuit een internationale school in China naar Canada heeft laten overkomen.

Banken kongsi

Eind vorig jaar werd bekend dat China pilots ging uitrollen in megastad Shenzhen en een kleinere stad Suzhou vlakbij Shanghai. Naast de centrale bank zijn ook vier commerciële banken bij het project betrokken en techbedrijven zoals Tencent (WeChat) en Alibaba (Alipay).

Het gaat om de volgende banken: de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), Agricultural Bank of China (ABC), Bank of China (BOC) en de China Construction Bank (CCB). Inzet is de creatie van een digitale Renminbi.

Lees ook – Centrale bank China ‘print’ $168 miljard, evenveel als gehele Bitcoin markt

Coronavirus (COVID 19)

Het Coronavirus is een wereldwijde epidemie begonnen in de Chinese stad Wuhan. Inmiddels is het virus, dat de ziekte COVID 19 veroorzaakt, verspreid over een groeiend aantal landen waaronder Zuid-Korea, Iran en Nood-Italië. In Nederland is er officieel nog géén geval bekend.

In de Duitse gemeente Gangelt, vlakbij Sittard, is een man besmet geraakt met het coronavirus. Deze man is vorige week in Limburg geweest. Niettemin acht de RIVM het niet nodig om een onderzoek te starten.

Tot nu toe ligt het sterfte percentage van COVID 19 hoger dan de griep, zo merkt deze longarts deze ochtend op Twitter op in een draadje.

Lees meer over:
ChinaCoronavirusCOVID 19

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...