Crypto Inside de top 5 #12 – 6.000 dollar belangrijke levensader bitcoin in dominante beermarkt

De cryptovalutamarkt zit nog in een neerwaartse trend van een beermarkt. De bodem van 6.000 dollar is van levensbelang voor bitcoin, voorspellen diverse analisten in de markt.

Hack Bitgrail

De huidige koers van bitcoin is 6.482 dollar. Vorige week ontstond er druk op de ketel naar aanleiding van de hack van Coinrail, een kleinere ruilbeurs in Zuid-Korea. Nu komt de Italiaanse ruilbeurs BitGrail negatief in het nieuws. Bij een recente hack is 187 miljoen dollar aan Nanocoin ontvreemd. De ruilbeurs kan gedupeerde beleggers niet schadeloos stellen. De Italiaanse autoriteiten hebben nu ingegrepen en toezicht overgenomen van de bedrijfsleiding. Circa 3.000 gedupeerde beleggers willen dat de beurs failliet wordt verklaard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Busan cryptohub

Dergelijk nieuws helpt niet om vertrouwen van (uitgestapte) beleggers terug te winnen. Anderzijds komt er uit Zuid-Korea positiever nieuws: de stad Busan wil zich ontpoppen tot cryptohub, naar het voorbeeld van het Zwitserse Zug, de Europese "Crypto Valley". Een aparte economische zone waar de blockchaincommerce kan floreren, zo is het idee.

Bitcoin koers

Terug naar bitcoin. Zodra de 6.000 dollargrens breekt, gaat dit dramatisch uitpakken voor cryptobeleggers, zo voorspelt de analist van Newsbtc. Dan verandert de trend in zeer negatief en komt een niveau van 3.000 dollar snel in zicht. Het laagste punt van bitcoin dit jaar is 5.843 dollar. Pas nadat de 8.000 dollargrens beslecht wordt, verandert de beermarkt in een stiermarkt. Toch ziet de analist dit als een gunstig koopmoment zodra de trend weer richting 7.000 dollar gaat.

De analist van The Street sluit zich daarbij: 6.000 dollar is een levensader voor bitcoin, anders komt een niveau van 4.000 dollar heel dichtbij.

Analyse Crypto Academy

Jan Robert Schutte van CryptoAcademy ziet genoeg tekenen dat bitcoin weer richting 7.000 dollar kan gaan. Bekijk hieronder zijn analyse.

Meer Crypto Inside de top 5?

Bronnen: Coinmarketcap / Newsbtc / The Street

Foto: Arend (Flickr.com/@CC)

Disclaimer: de bovenstaande auteur heeft kleine hoeveelheden cryptovaluta in bezit. Wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Inschrijven nieuwsbriefDoor: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...