Dit zijn 6 verrassende feitjes over cryptocurrencies die jij nog niet wist

De wereld van bitcoin en andere cryptovaluta is nog erg jong. Desondanks zijn er toch al heel wat leuke weetjes die jij waarschijnlijk nog niet wist. In dit artikel kun je zes feitjes over cryptocurrencies, bitcoin en blockchain lezen.

Disclaimer: dit is een gesponsord artikel

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto uit de jaren ’80

Een van de grootste misvattingen over cryptocurrencies is dat ze afkomstig zijn uit het jaar 2009. Er zijn maar weinig mensen die weten dat cryptografie al in 1983 is toegepast op geld.

De welbekende Amerikaanse computerwetenschapper David Lee Chaum is een van de eerste cypherpunks van onze planeet. Dit is een stroming die vaak wordt gezien als de basis van Bitcoin. Lees hier meer over de geschiedenis van cypherpunks.

‘Bedenker Bitcoin is misschien crimineel’

Satoshi Nakamoto is een naam die veel cryptofanaten enthousiast maakt. De echte identiteit van de ‘vader van Bitcoin’ is echter onbekend. De biografie van Nakamoto wekt de suggestie op dat het een Japanse man is van middelbare leeftijd, maar dit is ook maar een gerucht.

Er gaan veel speculaties rond over dit pseudoniem: in een recent berichte gaat ook de naam van Paul Solotshi Calder de Roux rond.

Hij is een cybercrimineel en het brein achter TrueCrypt. Dit is een stukje software dat Satoshi gebruikte om zijn 1 miljoen BTC veilig op te slaan.

Niet alle cryptocurrencies horen bij blockchain

Als je dacht dat de blockchain technologie het kern onderdeel is van een cryptocurrency, dan heb je het mis. Ripple, de derde grootste cryptomunt qua marktkapitalisatie, heeft geen eigen blockchain.

In plaats van blockchain gebruiken zij het Ripple Protocol Consensys Algoritm (RPCA) voor alle transacties die verwerkt moeten worden. De munt met het vierde grootste handelsvolume van de hele markt heeft dus niets te maken met blockchain.

Startups

Zoals je wellicht weet, staat ICO voor Initial Coin Offering. Projecten organiseerden deze evenementen als ze tokens wilden verkopen aan investeerders. Een ICO loopt normaal gesproken meerdere weken tot enkele maanden. Maar als je zelfs zo’n ICO zou willen doen, kan het ook binnen luttele seconden.

De tokensale van Basic Attention Token (BAT) duurde niet veel langer dan 30 seconden, terwijl ze toch $30 miljoen ophaalden. Maar zelfs dit is nog ‘traag’ vergeleken met de IEO’s, de Initial Exchange Offerings. Dit zijn token sales die plaats vinden bij en via exchanges.

De verkoop van de MTV token van MultiVAC nam slechts 2 seconden in beslag. Hierbij haalden ze $3,6 miljoen op. De kampioen van de sales was echter Blockcloud (BLOC). Dit project haalde $1 miljoen op in slechts één seconde.

Bitcoin pizza dag

Hoeveel zou jij willen betalen voor twee pizza’s? Wat jij ook zou zeggen, je kunt niet tippen aan Laszlo Hanyecz.

In 2010 zorgde deze man voor de allereerste genoteerde aankoop die met Bitcoin is gedaan. Hij bestelde twee grote pizza’s bij Papa John’s en betaalde hier 10.000 BTC voor.

Met de huidige prijs is dat even veel waard als $85 miljoen. Zelfs Jeff Bezos zal dat niet voor zijn maaltijd aftikken. Het mag overigens wel duidelijk zijn dat Laszlo destijds geen weet had van de potentiële waarde van zijn BTC.

Weddenschappen met cryptocurrencies

Als dit voorbeeld van Hanyecz jou heeft overtuigd om cryptocurrency te sparen en niet aan aan kleinigheden uit te willen geven, kun zou je kunnen overwegen om het in te zetten in crypto weddenschappen. Dit raakt de laatste tijd steeds populairder.

Volgens de officiële statistieken hebben gebruikers de afgelopen vijf jaar ongeveer $ 4,5 miljard in Bitcoin ingezet.

Een aanzienlijk deel van die weddenschappen zou op 1xBit zijn geplaatst. Dit is het all-for-crypto gokplatform dat volledige anonimiteit en beveiliging biedt voor stortingen en geld opnames.

Ze bieden ook een groot aantal lucratieve aanbiedingen en bonussen aan, zoals een welkomstpakket dat kan oplopen tot 7 Bitcoins voor de eerste 4 stortingen.

Verder hebben ze ook nog een groot aantal normale promotie-acties en enkele leuke toernooien.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...