Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De sms als “killerapp” in crypto

Column John van MeerWe whatsappen en telegrammen (is dit al een werkwoord?) ons gek. Ik ben blij dat sms al jaren niet meer gebruikt wordt. De functies zijn erg beperkt. Want wie smst er tegenwoordig nou nog? Is dat niet alleen de overheid (Amber Alert etc.)? Heeft sms toch nog bestaansrecht? En wel in combinatie met onze geliefde crypto? Daar lijkt het wel op en ik vind het een geniale combinatie. Één die crypto verder zal helpen de wereld te veroveren. (Of ieder geval verder verspreiden.)

Sms-en met Bitcoin

Crypto versturen en ontvangen met sms is niet nieuw en kan al jaren met Bitcoin. Maar er komen steeds meer cryptocurrencies bij waarmee het kan. En niet de kleinste namen. Dit jaar alleen al mochten we Litecoin, Bitcoin Cash en Dash verwelkomen met sms functionaliteit (deze cryptomunten werken vaak ook al in combinatie met Whatsapp en Telegram).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoe werkt het? Jouw telefoonnummer wordt gekoppeld aan een wallet. Vervolgens kun je met simpele commando’s zoals “send”, “receive” en “balance” crypto versturen, ontvangen en kijken wat je balans is. Maar wat hebben wij er nog aan hier in een ontwikkeld land zoals Nederland? Vrij weinig. Wij hebben vrijwel allemaal een smartphone en de mogelijkheid volwaardige wallets te installeren. En hoe zit dat buiten Nederland?

Dash Text

Juist in ontwikkelingslanden zie ik het wel gebeuren dat sms en crypto een mooie toekomst tegemoet zien samen. Zelfs in Nederland zijn er gebieden waar het internet slecht is, laat staan in ontwikkelingslanden zoals Venezuela waar Dash Text onlangs is geïntroduceerd. Naast dat heeft gewoon niet iedereen in de wereld een smartphone (33% wereldwijd). Er is dus nog een groot deel van de populatie die gebaat is bij de sms en crypto ontwikkelingen.

Ik volg de ontwikkelingen van het door crisis geteisterde Venezuela op de voet en dan met name de ontwikkelingen en gebruik van cryptocurrencies. Ik ben heel benieuwd hoe het zich daar verder zal gaan aangezien cryptocurrencies daar steeds meer gebruikt worden voor betalingen voor gewone boodschappen en andere services. Hetgeen waar Bitcoin voor bedoeld is volgens de whitepaper.

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Inschrijven nieuwsbrief


By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Lees meer