De top 10 bitcoin steden ter wereld

Forbes maakte een top tien aan steden waar crypto’s booming zijn. Zij keek vooral of er gemakkelijk met bitcoin betaald kon worden. Opvallend daarbij? Amsterdam staat liefst op de zesde plaats!

Terwijl technische hubs als San Francisco of Seoul verder voor de hand liggende hotspots zijn, duiken er onverwachte crypto-steden op zoals Praag, Tel Aviv, Buenos Aires en Bangkok.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grootste bitcoin-hotspots ter wereld

Praag, Tsjechië, kent de meest bitcoin accepterende bedrijven ter wereld. Nog opvallender: ook op het platteland van Tsjechië zijn er veel bedrijven die bitcoin accepteren.

Buenos Aires in Argentinië staat op nummer twee. Zuid-Amerika is over het algemeen flink vertegenwoordigt als het gaat om bedrijven die bitcoin accepteren, met steden als Bogota, Colombia, Caracas, Venezuela en São Paulo, Brazilië.

Op de derde plaats staat San Francisco met meer dan 100 bitcoin-accepterende bedrijven. Toen Felix Weis de Amerikaanse stad bezocht tijdens zijn 18 maanden durende Bitcoin-only challenge, gaf hij te kennen dat het bijna te makkelijk was om enkel met crypto’s te betalen.

Dat staat in schril contrast met 2013, toen voormalige Forbes-medewerker Kashmir Hill een week lang enkel probeerde te betalen met bitcoin, maar vaak van een koude kermis thuiskwam.

De top vijf wordt verder afgerond met Madrid Spanje en New York in de VS.

Aziatische landen afwezig

Vooral voor ons trotse Nederlanders belangrijk: Amsterdam eindigde op de zesde plaats! Nog voor Bogota, Colombia, Vancouver, Londen en Parijs.

Regio’s als het Midden-Oosten, Afrika en Azië waren opvallend afwezig in de top tien, hoewel veel zogeheten cryptonomads aangeven tijd door te brengen in Zuidoost-Aziatische landen zoals Thailand en Indonesië. Tel Aviv, Israël, kent ook een ontluikend bitcoin-gebruik, evenals Kaapstad, Zuid-Afrika en Melbourne en Sydney.

Adoptie

Overheden over de hele wereld reageren gevarieerd op bitcoin en cryptovaluta’s. Enerzijds hebben internationale business hubs zoals Zwitserland en Singapore de deuren wagenwijd open gezet voor crypto. Echter: daar waar lokale overheden crypto’s niet ondersteunen betekent niet automatisch dat er minder bedrijven zijn die bitcoin accepteren.

Een van de meest interessante trends in het internationale gebruik van bitcoin is de manier waarop de munt wereldwijd wordt gebruikt om inflatie tegen te gaan. Burgers in landen als Argentinië, Venezuela en Zimbabwe gebruiken bitcoin voornamelijk omdat het betere bescherming biedt tegen inflatie dan fiat.

Foto: Flickr / Marco Verch

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer