‘Bitcoin (BTC) prijsstijging ligt aan rentebeleid centrale banken’, aldus ‘Deutsche’

De angst voor verdere verlaging van de rentetarieven door de Amerikaanse centrale bank is een drijvende factor voor de recente stijging in de bitcoin (BTC) prijs, zei Deutsche Bank topman Jim Reid tijdens een recent interview met de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

Bitcoin (BTC) staat op moment van schrijven op $12.760 per BTC. Na de plotselinge dip op woensdagavond veerde de koers bij $12.200 weer op. Luke Martin liet de ‘dip’ sprekend zien met een filmpje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lagere rente en bitcoin prijs

Afgelopen dinsdag verkondigde de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank de Federal Reserve dat zij overwegen de rentetarieven nog verder te verlagen.

Daarmee is het de bedoeling om de achterblijvende inflatie te vergroten. Die schommelt al een tijdje op 1,5%, terwijl de centrale bank streeft naar 2%.

Dat kan volgens Deutsche Bank topman Jim Reid wel eens een reden zijn voor de recente stijging in de prijs van bitcoin (BTC) en goud, vertelde hij in het interview.

De aankondiging van Facebook’s cryptomunt Libra speelt volgens hem speelt ook een rol. Het is echter vooral de agressieve houding van centrale banken die alternatieve valuta aantrekkelijk maakt, stelt hij.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“If central banks are gonna be this aggressive, then alternative currencies do start to become a bit more attractive.” – Jim Reid, global head of thematic research & credit strategy Deutsche Bank[/penci_blockquote]

Net als bitcoin maakt ook de prijs van goud op dit moment een bijzonder koersstijging mee. In een maand tijd steeg de kiloprijs met zo’n 11% van €36.000 naar ongeveer €40.000. In tegenstelling tot de cryptomarkt is een dergelijke stijging op de goudmarkt zeldzaam.

De woorden van de voorzitter van de Federal Reserve hadden ook een effect op de dollarkoers. Die zakte dinsdag naar een driemaandelijks dieptepunt tegenover de euro.

De Amerikaanse centrale bank is echter niet de enige die aan verlaging van de rentetarieven denkt. Ook voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi gaf onlangs nog aan dat verlaging van de Europese rentetarieven een reële mogelijkheid is.

Jim Reid crypto bull

Het is niet voor het eerst dat Jim Reid zich positief uitlaat over cryptovaluta. In 2017 gaf hij al eens aan dat het huidige FIAT-geldsysteem volgens hem onstabiel en op zijn retour is.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Central banks and governments which have ‘dined out’ on the 35 year secular, structural decline in inflation are not able to prevent it rising as raising interest rates to suitable levels would risk serious economic contraction given the huge debt burden economies face.As such they are forced to prioritise low interest rates and nominal growth over inflation control which could herald in the beginning of the end of the global fiat currency system that begun with the abandonment of Bretton Woods back in 1971.” – Jim Reid, global head of thematic research & credit strategy Deutsche Bank (2017)[/penci_blockquote]

Dat systeem kon zich jarenlang goed bedruipen omdat, mede door de opkomst van China, de wereldeconomie een groeispurt doormaakte. Sinds die groei lijkt te stagneren is het bestaan van papiergeld volgens Reid in gevaar.

Hoewel de interesse in cryptovaluta destijds vooral speculatief was kan een verlies van vertrouwen in papiergeld ervoor zorgen dat de adoptie van cryptovaluta zoals bitcoin (BTC) verder wordt voortgestuwd.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Although the current speculative interest in cryptocurrencies is more to do with blockchain technology than a loss of faith in paper money, at some point there will likely be some median of exchange that becomes more universal and a competitor of paper money,” – Jim Reid, global head of thematic research & credit strategy Deutsche Bank (2017)[/penci_blockquote]

Voeg daar het bitcoin halveringsevenement in 2020 aan toe en de wereldwijde omstandigheden lijken op koers om de ‘perfect storm’ voor cryptovaluta te creëren. Dat vindt bekend bitcoin (BTC) analist en Morgan Creek CEO Antony Pompliano ook:

Beeldmateriaal: Wikimedia

Lees ook: Willem Middelkoop over het (mislukte) geldsysteem en de rol van bitcoin (BTC)

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Lees meer