‘Bitcoin adoptie versnelt ontwikkeling Square’, aldus ceo Jack Dorsey

Square, bekend van de Cash app, wil meer ‘internetdiensten’ gaan aanbieden, zodra het gebruik van bitcoin (BTC) en cryptovaluta toeneemt. Dat zegt CEO Jack Dorsey, die naast Twitter ook Square mede heeft opgericht.

De bitcoin believer denkt dat digitale assets de toekomstige strategie van Square gaan bepalen, zo meldt Coindesk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In thuisland VS is Square bekend van de mobiele betaalapp Cash, waarmee Amerikanen ook BTC kunnen kopen.

Square en cryptovaluta

In een interview met The Australian Financial Review zegt hij het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Cryptovaluta zijn grenzeloze assets, wat een versnellende werking heeft op de ontwikkeling van Square als internetbedrijf. Het scheelt namelijk veel tijd om direct wereldwijd te opereren en niet bij elke markt langs banken en toezichthouders te moeten gaan.[/penci_blockquote]

De diensten die Dorsey in het interview noemt zijn analyse, administratie en verstrekken van leningen. Maar hij noemt ook hardware zoals betaalkaarten en – kastjes.

Cash app

Square verkoopt sinds vorig jaar bitcoin via haar Cash app. In de eerste helft van 2019 heeft dit ruim $190 miljoen (ca. €172 miljoen) in het laatje gebracht. De bruto winst kwam uit op $3 miljoen.

Dorsey ziet geen toekomst in het maken van een aparte token, wat Facebook met Libra wil gaan doen. Daaruit is dus op te maken dat er geen Twitter of Square ‘coin’ op de markt komt. Hij zegt over Libra het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Open internetstandaarden zijn er voor iedereen, terwijl gesloten normen alleen voordeel hebben voor de bedrijven die ze beheren of opzetten.”[/penci_blockquote]

Bitcoiner

Jack Dorsey is ervan overtuigd dat bitcoin de beste kans maakt om de reservemunt van het internet te worden. Dat herhaalt hij in een ander interview nogmaals.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Bitcoin is de meest veerkrachtige cryptomunt. BTC bestaat al 10 jaar, is een geweldig merk en heeft diverse cycli doorstaan. [/penci_blockquote]

Naast het verkopen van BTC, bouwt het onderdeel Square Crypto aan de verdere ontwikkeling van het ecosysteem.

Uiteindelijk gaat vijf open-source ontwikkelaars fulltime werken aan bitcoin-applicaties. Onlangs is een prominente developer aangetrokken.

Lees verder: Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...