Duitse aandelenbeurs biedt in 2019 cryptovaluta en ICO’s aan

De aandelenbeurs in het Duitse Stuttgart, de Börse Stuttgart, heeft op 12 december via een persbericht aangekondigd dat het in de eerste helft van 2019 van plan is cryptovaluta-handel aan te bieden. Börse Stuttgart werkt hiervoor samen met financiële dienstverlener solarisBank om de infrastructuur te ontwikkelen. Behalve handel in cryptovaluta is het de ambitie van Börse Stuttgart om ook Initial Coin Offerings (ICO) te ondersteunen.

Bitcoin & Ethereum

In het persbericht geeft de Duitse aandelenbeurs aan dat het in de eerste instantie wil beginnen met handelsmogelijkheden in cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum. Andere cryptovaluta worden daarbij in het persbericht niet bij naam genoemd. Wel gaf Börse Stuttgart aan dat het op een later moment ook van plan is om de mogelijkheden uit te breiden met een ICO-platform. Daarmee moet het mogelijk worden om een ICO te houden waarna de uitgegeven tokens op de beurs kunnen worden verhandeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BISON

Börse Stuttgart ziet al langer het potentieel van cryptovaluta en kondigde eerder dit jaar dat het de BISON App zou lanceren. Met deze App kan cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en XRP worden ge- of verkocht. De BISON App staat los van de plannen om cryptovaluta-handel op de aandelenbeurs zelf aan te bieden en hoewel de dienst volgens de website en aankondigingen ‘in de herfst’ online zou komen lijkt daar tot nu toe nog niets van terecht gekomen. Wel is de bredere ondersteuning voor meerdere cryptovaluta in de BISON App een mogelijke indicatie dat de handel op de aandelenbeurs ook meer zal omvatten dan slechts Bitcoin en Ethereum.

Börse Stuttgart

Börse Stuttgart is met een handelsvolume van €81 miljard euro per jaar de op één na grootste aandelenbeurs in Duitsland en tiende in Europa. De aandelenbeurs noemt zichzelf eerste keuze voor retail-investeerders (de ‘gewone belegger’) en biedt een breed pakket aan financiële producten. Op het gebied van effecten/derivaten geeft Börse Stuttgart aan marktleider in Europa te zijn. Börse Stuttgart bestaat al sinds 1860.

solarisBank

solarisBank is een Duits fintech bedrijf dat zich specialiseert in wat zij ‘Banking-as-a-Service’ noemen. Het bedrijf beschikt over een bankenlicentie waarmee het via automatisering diverse financiële dienstverlening aanbiedt en stroomlijnt. Sinds de oprichting in 2016 heeft het investeringen weten aan te trekken van onder andere BBVA, Visa, SBI Group en ABN-AMRO.

Aandelenbeurzen & crypto

Traditionele aandelenbeurzen over de hele wereld lijken warm te lopen voor crypto. Behalve Börse Stuttgart is ook de Zwitserse Swiss Exchange (SIX) bovenop crypto gedoken. Inmiddels wordt daar al gehandeld in cryptovaluta door middel van een Exchange Traded Product (ETP), een soort crypto-index fonds, en timmert het hard aan de weg om in 2019 een volwaardig crypto-handelsplatform te lanceren. Aan de andere kant van de oceaan in Amerika zijn de twee grootste aandelenbeurzen van de wereld met soortgelijke plannen bezig. Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf van aandelenbeurzen New York Stock Exchange (NYSE) en Amsterdam Exchange (AEX), werkt aan het crypto-platform Bakkt dat in het begin van 2019 lanceert. Ook de NASDAQ kondigde aan het in 2019 Bitcoin Futures wil gaan aanbieden en heeft kortgeleden geïnvesteerd in een crypto-handelsplatform ErisX. Elders op de wereld zoals bij de Canadese aandelenbeurs TMX en het Australische aandelenbeurs ASX is de interesse ook groot.

“Wall Street is here”

De adoptiedrift onder aandelenbeurs is goed nieuws voor de toekomst van cryptovaluta. Niet alleen worden er platformen gebouwd om grote institutionele investeerders toegang te geven tot de markt, maar ook wordt de legitimiteit van cryptovaluta versterkt door de adoptie door grote en respectabele aandelenbeurzen. Het zal daarmee voor financiële toezichthouders steeds moeilijker worden om nog langer te wijzen op de onvolwassenheid van de markt als reden om regelgeving of initiatieven te stagneren. Al jaren klinkt uit de crypto-community de roep om Wall Street en zoals het eruit ziet hebben zij deze roep in 2017 eindelijk gehoord. In 2018 waren zij aan het bouwen aan de infrastructuur en het lijkt erop dat ze vrijwel allemaal gezamenlijk de deuren openen in de eerste helft van 2019.

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de 'tattookiller', is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van...

Nieuws
VS verbiedt crypto-adressen gekoppeld aan LockBit ransomwaregroep

De LockBit hackers hebben meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt, die samen meer dan $120 miljoen...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse Analist Michaël van de Poppe Ziet Mogelijke Bitcoin Correctie van 40%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil binnen zes maanden nieuwe regels voor stablecoins zoals Tether (USDT)

De Britse regering zet "zeer hard in" om binnen de volgende zes maanden nieuwe regels...

Nieuws
Bitcoin-aandelen op Coinbase bereiken het laagste niveau sinds 2015, nu whales $1 miljard BTC opnemen

Er is een verschuiving gaande op de bitcoinmarkt. Marktspelers nemen een significant aantal bitcoin op...

Lees meer