Noodpakket Amerika: $6.000.000.000.000. Bitcoin (BTC) lacht in vuistje?

Met man en macht wordt er bij de centrale banken getracht om de economie te redden met allerlei maatregelen. De afgelopen weken hebben we al meerdere tools gezien die door bijvoorbeeld door de Federal Reserve zijn ingezet. Van het verlagen van de rentes tot het pompen van ‘nieuw geld’. Het zijn allemaal redenen waarom Bitcoin (BTC) is bedacht. Maar vannacht kwam de Fed met een nieuwe maatregel: $6 biljoen dollar.

Federal Reserve: 6.000 miljard dollar erbij

Het totale pakket dat is gepresenteerd komt neer op een $2.000 miljard dat direct beschikbaar is en $4.000 miljard in ‘Federal Reserve lending power’. Het gaat in totaal dus om $6.000 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zijn bizarre getallen. Anthony Pompliano, partner bij investeringsfonds Morgan Creek merkt op dat je met dit geld 48 keer de complete marktkapitalisatie van Bitcoin op kunt kopen.

Ook The Moon probeert dit getal te vangen. Stel je voor dat je iedere seconde $1 krijgt. Dan zou je over 32 jaar miljardair zijn. En in zo’n geval zou je 32.000 jaar moeten wachten voordat je miljardair bent.

De Federal Reserve maakt dus zomaar even geld vrij wat je door de orde van grootte niet voor kunt stellen. Die $6 biljoen dollar is gelijk aan $6.000 miljard, wat net zo veel is als $6.000.000.000.000!

Voor Charles Edwards zijn dit 6 biljoen redenen om Bitcoin te kopen.

Er worden al direct memes gemaakt over deze bizarre getallen. Brrrr.

Het vrijmaken van extra geld leidt tot inflatie van de valuta. De geschiedenis heeft aangetoond dat de eerste jaren van inflatie nog geleidelijk gaan, maar dat áls er toenemende inflatie komt (die wordt getriggerd door bijvoorbeeld een Coronacrisis), hyperinflatie op de loer ligt.

Ook CZ, de frontman van cryptobeurs Binance, doet een duit in het zakje. Hij filosofeert hoeveel geld er nodig is om BTC naar $100.000 te krijgen.

Ben Verret deelt het bekende plaatje van de hyperinflatie die 100 jaar geleden plaatsvond in Duitsland.

Het is maar net hoe je de maatregelen ziet. Als redmiddel van de economie, zoals dit vaak in de media wordt gebracht, of als injectie van niet geld om oud ‘leeg’ geld te redden.

Bankrun voorkomen

Daarnaast roept de FDIC, Federal Deposit Insurance Corporation, op om als Amerikaan niet jouw geld van een bank te halen. Ze willen koste wat kost een bankrun voorkomen. Zouden ze niet voldoende geld hebben om aan ieders wensen te kunnen voldoen? Ze benadrukken dat geld bij een bank veilig staat.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het laatste wat je moet doen is jouw geld bij een bank weghalen, door te denken dat het ergens anders veiliger is.”[/penci_blockquote]

Het prachtige van Bitcoin is dat je én geen banken hebt én geen geprint geld dat je ergens tekort gaat komen. De maatregelen van de afgelopen weken zijn een prachtig voorbeeld (en katalysator) dat de noodzaak van Bitcoin in kaart brengt.

Bijprinten van geld, het vertrouwen van banken, bailouts en een haperend vertrouwen in de overheden. Het zijn allemaal redenen die heenwijzen richting Bitcoin. Bitcoin ontstond namelijk tijdens een crisis, overleeft deze crisis (hopelijk) en bloeit na een crisis. Lees ook deze column over de positie van Bitcoin in de financiële malaise.

Kom ook eens gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over al het nieuws!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer